Akba: AK Parti’deki küskünler ordusu büyüyor

Diyarbakırlı siyasetçi ve iş adamı İrfan Akba, AK Parti’nin yerel seçimler için yaptığı meclis üyesi aday listelerini ve bu listeleri hazırlayanları sert dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Akba: AK Parti’deki küskünler ordusu büyüyor

Diyarbakırlı siyasetçi ve iş adamı İrfan Akba, AK Parti’nin yerel seçimler için yaptığı meclis üyesi aday listelerini ve bu listeleri hazırlayanları sert dille eleştirdi. Anavatan Partisi eski merkez ilçe başkanlarından Akba, listelerin kapalı kapılar ardında usulsüz yöntemlerle hazırlandığını savundu.

Akba, “Görünen o ki küskünler ordusu her geçen gün büyümektedir. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Amaç hizmet etmek olsaydı, binlerce oy potansiyeli olan insanlar AK Parti listelerine alınırdı. Ancak görünen o ki toplumsal değil, bireysel çıkarlar için çaba harcanıyor. Ama unutulmamalıdır ki bu durum sandığa olumsuz olarak yansıyacak ve vatandaşlar haklı tepkilerini göstereceklerdir.” dedi.

Akba, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: “Özellikle Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur merkez ilçeleri belediye meclis üyeliği aday listesine baktığınızda, bu haksızlık daha da belirgin olarak göze çarpıyor. Halkın bağrından çıkan ve uzun yıllar teşkilata hizmet etmiş insanlar liste dışı bırakıldı. Onların yerine teşkilatların yerini bile bilmeyen, aktif olarak sahada görev yapmayan insanlar tercih edildi. Özellikle başkan adaylarının akrabalarının, iş ilişkisi olan bazı insanların liste başı yapıldığını görüyoruz. Adil bir liste yapılmalıydı. Hakkaniyetli bir liste çıkarılmadı. Teşkilatlara uzun yıllar hizmet verenler göz ardı edildi. Amacımız, AK Parti’nin hizmetlerinden dolayı partimizi, Diyarbakır’da yerelde de iktidara getirerek oy patlaması yapmaktı. Her şeye rağmen, AK Parti’nin başarılı olup oylarını yükseltmesini istiyorduk. İzol aşireti olarak bu yanlı tutum nedeniyle destek vermeyeceğiz.”
CİHAN

Yorumlar