Akaydın'dan Antalya'daki 3 projeye siyasi facia değerlendirmesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Batı Çevreyolu’na imar uygulaması, Gazi Bulvarı üzerine köprülü kavşak ve Konyaaltı Sahili’ndeki yıkımlara karşı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın'dan Antalya'daki 3 projeye siyasi facia değerlendirmesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Batı Çevreyolu’na imar uygulaması, Gazi Bulvarı üzerine köprülü kavşak ve Konyaaltı Sahili’ndeki yıkımlara karşı çıktı. Söz konusu projeleri siyasi facia olarak değerlendiren Akaydın, “Bunların arkasında mantık ve Antalya sevgisi yok. Siyaseten bir yere dokunalım, seçim öncesi CHP’li belediyelere ciro edelim düşüncesi var.” dedi.

İş adamları, iş kadınları, akademisyen ve sanatçılardan oluşan Antalya Kahvaltı Grubu’nun konuğu olan Akaydın, Batı Çevreyolu, Gazi Bulvarı Katlı Köprülü Kavşak Projesi ve Konyaaltı sahili ile ilgili değerlendirmede bulundu. Üç konunun seçimler öncesi siyasete kurban edildiğini savunan Akaydın, Batı Çevreyolu’nun Konyaaltı ilçesi sınırlarındaki bin 800 metrelik güzergahın açılmaması nedeniyle geciktiğini belirterek şunları söyledi: “5 yıl önce bu yolun açılması için tek yol kamulaştırma dedim. Ölçümler yapıldı ve 90 dönüm yerin kamulaştırmasıyla bu sorunun çözüleceği ortaya çıktı. Bu bölümün kamulaştırma bedeli bugünkü rayiç bedellerle 9 milyon liranın üzerinde olmaması gerek. Bize yıllardır bunun 90 milyon lira olduğunu, Karayolları’nın bu parayı veremeyeceğini söylediler. Şu anki tehlike, belediyeyi devre dışı bırakıp, 280 hektar yani 2 bin 800 dönüm araziyi 12 kata varan binalarla imara açarak çözmek istemeleri. Bunun sonucu ciddi bir çevre katliamıdır. Buranın imara açılması; imarda eşit değer kuralı olduğu için, Beydağları’nın eteklerine kadar yakın gelecekte kentin tarım arazilerinin yok edilerek, imara açılması sonucunu doğurur.”

Gazi Bulvarı’na köprülü kavşak yapımının 15 yıldır Karayolları’nın proje listesinde olmasına rağmen seçime az bir süre kala gündeme getirildiğini savunan Akaydın, “Bu 500 gün sürecek bir proje. Gazi Bulvarı kazıldığı takdirde Antalya’da trafik 500 gün felç olacak. Seçim öncesi herkes bunu belediyeden bilecek.” diye konuştu. Söz konusu projenin de yanlış olduğunu dile getiren Akaydın, Karayollarında viyadüklü projeden vazgeçip, alt geçitli bir proje yapmalarını istediklerini kaydetti. Viyadüklü çözümün kent estetiğini olumsuz etkileyeceğini kaydeden Akaydın, “Proje tamamlandığında Gazi Bulvarı’ndaki birçok evin 3’üncü katının önünden otobüs geçecek. Bana göre önce bu kadar geç kalındıktan sonra, Doğu ve Kuzey çevreyollarını bir an önce bitirmek, sonrasında gerekiyorsa Gazi Bulvarı’na köprülü kavşak yapmak gerek.” tavsiyesinde bulundu.

Kanun gereği Konyaaltı sahilinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini savunan Akaydın, şunları söyledi: “Siyaseten, Defterdarlık sahili 5 yıldır bize vermiyor. Seçime az bir süre kala orayı yıktılar, boşalttılar. Vatandaş zannediyor ki bu durumun nedeni Konyaaltı ve Büyükşehir Belediyesi. Şu an Konyaaltı sahili 14 yıl öncesine geldi. Sahipsiz ve güvensiz bir sahile dönüştü. Önümüzdeki sezon kaybedildi. Bu durum turizm için önemli olan Mavi Bayrak kaybına da neden olacaktır.”

Antalya’daki trafik sorununun nedenini geçmişteki yanlış ve çarpık kentleşmeden kaynaklandığını kaydeden Akaydın, söz konusu problemin çözümü için şu önerilerde bulundu: “Yeni yollar açmak gerek. Antalya’nın trafik sorununun çözümüne en önemli dokunuş Batı, Doğu ve Kuzey çevre yollarının yapılmasıyla olacak. Bu yollar tamamlandığında birçok araç kent merkezine girmeden transit olarak bu yollardan akacak. Kırcami planlaması da tamamlandığında açılacak yeni yollar Muratpaşa bölgesinin trafiğini rahatlayacak.” CİHAN

Yorumlar