Akaydın'dan 308 polisin tayin edilmesine tepki: Biz buna tıpta paranoya diyoruz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde çoğu amir pozisyonunda 308 kişinin bir günde tayinlerinin çıkarılmasının şehirde güvenlik zafiyeti oluşturacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın'dan 308 polisin tayin edilmesine tepki: Biz buna tıpta paranoya diyoruz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde çoğu amir pozisyonunda 308 kişinin bir günde tayinlerinin çıkarılmasının şehirde güvenlik zafiyeti oluşturacağını söyledi. Akaydın, "Biz buna tıpta paranoya diyoruz. Korku ile yaşıyor ve korku yaşatıyor herkese." dedi.

Antalya Emniyeti'ne Cemil Tonbul’un atanmasıyla hızlanan tayin operasyonun 3.sü dün gerçekleştirildi. Daha önce de, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla birlikte Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde bazı tayinler yapılmıştı. Dünkü tayinlerle birlikte görevden alınan polis amirlerinin sayısı 400’ü geçti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, polislerin görevden alınmasını değerlendirerek, “Maalesef, hükümetin partizanca yanlış politikaları. Biz buna tıpta paranoya diyoruz. Korku ile yaşıyor ve korku yaşatıyor herkese. Dolayısıyla ben çok üzüldüm. Görevden alınan ve pasifize edilen tüm arkadaşlara 'geçmiş olsun' diyorum. Bu durum güvenlik zafiyetine yol açar tabi ki! Açmaz olur mu. Amir pozisyonda olan 300 polis görevden alınırsa, mutlaka güvenlik zafiyeti olur. İktidar bir konuya kilitlenmiş. Bir paralel devlet var, darbe yapıyor, ben de buna karşı 'asarım, keserim, sürerim' diye düşünüyor. Yani aklını yitirmiş bir siyaset izleniyor, Türkiye'de.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar