Akaydın, küskün partililere birlik çağrısı yaptı

Antalya’daki Alevi derneklerinin temsilcileriyle görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın, küskün partililere birlik çağrısı yaptı

Antalya’daki Alevi derneklerinin temsilcileriyle görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, küskün partililere birlik çağrısı yaparak “Diliyorum en kısa zamanda doğru yolu bulurlar ve yeniden partinin çatısı altına gelirler.” dedi.

Başkan Mustafa Akaydın, Antalya ve ilçelerinde faaliyet gösteren Alevi Kültür Dernekleri ve bazı STK temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda buluştu. Toplantıda Akaydın’a, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Kepez Belediye başkan adayı Erdal Öner ve Muratpaşa Belediye başkan adayı Ümit Uysal eşlik etti. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hakverdi Çelik, kahvaltıya katılan 33 dernek ve STK temsilcileri adına yaptığı açıklamada seçimlerde CHP’yi ve Akaydın’ı destekleyeceklerini söyledi.

"KIRGINLIKLARI KENARA BIRAKALIM"

Destek için teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, son günlerde parti içindeki tartışmaları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde yaşanan olaylarda kendisinin bir dahli olmadığını vurgulayan Akaydın şöyle konuştu: “Bu konuda bir kanıt varsa konuşmaya hazırım. Bunu büyük bir samimiyetle söylüyorum. Çünkü şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçte bu tür kırgınlıkların bir kenara konulması lazım. Hiç kimse, 'beni siyasi partim aday göstermedi diye küsüp başka partiye gidiyorum, yanımda şu kadar aday götürüyorum, bunun da reklamını yapıyorum' deme lüksüne sahip değil. Kendi adıma bunları doğru bulmuyorum. Bu arkadaşlar bizim arkadaşlarımızdır.”

Yaşanan süreci olağan olarak değerlendiren Mustafa Akaydın, birlik çağrısı yaptı. Başkan Akaydın, “Kırgınlık süreci yaşayan arkadaşlarım diliyorum en kısa zamanda doğru yolu bulurlar ve yeniden partimiz çatısı altına gelirler. Eleştirilerini parti çatısı altında yaparlar.” dedi. Kendisinin de zaman zaman basına kapalı toplantılarda özeleştiri yaptığını belirten Akaydın, “Basına kapalı toplantılarda Genel Başkanımın yanında bile özeleştiri yaparım. Biz özeleştiriye açık, akılcı bir partiyiz. Biz bilimin ve aklın partisiyiz. Atatürk 'benim manevi mirasım bilim ve akıldır' demiştir. Siyaseti bilim ve akılla yönetmek zorundayız.” diye konuştu. Akaydın konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen soruları cevapladı. CİHAN

Yorumlar