Akaydın: Bu çorabın söküleceği belliydi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında, “Belliydi bu çorabın söküleceği.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın: Bu çorabın söküleceği belliydi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında, “Belliydi bu çorabın söküleceği. Hüseyin Çelik’in lafıyla; Mahkeme-i Kübra’ya kalmaksızın bunların yaşanacağı çok belliydi.” dedi.

Hurma Atıksu Arıtma Tesisleri’nde kısa süre önce hizmete giren Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Çevre Koruma Kontrol Laboratuvarı’nı tanıtan Mustafa Akaydın, gezinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu ziyaretinde Antalya’nın 5 yıldır ‘fetret devri’ yaşadığı yönündeki sözleri hatırlatılan Akaydın, “Fetret Devri’ne verilecek en iyi cevap son bir ayda Türkiye’de, hele hele bugün yaşananlar. Fetret, merkezi hükümette ve onun yandaşlarında mı yoksa bizde mi? Antalya’da mı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde mi? Bu son yaşananlardan belli. Belliydi bu çorabın söküleceği. Hüseyin Çelik’in lafıyla; Mahkeme-i Kübra’ya kalmaksızın bunların yaşanacağı çok belliydi. Önce onlara cevap versin sayın başbakan. Üç tane bakan oğlu, kendisi ve çocuklarının mal varlığında yaşanan hızlı yükselişler. Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan enişte kayınpeder işi. Şaban Dişli, Deniz Feneri davası bunların hepsi cevapsız duruyor. Geçmiş Antalya belediyesinin yaşadıkları da. Hiçbiri henüz cevaplanmış değil. Hepsi yargı aşamasında. Biraz savsaklanıyor, örtbas ediliyor, gizleniyor ama ben bunu 4,5 yıldır söyledim. Eşittir, bunların hepsi fetret. Bizim yaşadıklarımız da kumsalların mutluluğu.” karşılığını verdi.

MENDERES TÜREL’İN ADAYLIĞI

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Menderes Türel olduğu hatırlatması yapılan Akaydın, “Hayırlı olsun, vatanımıza, milletimize, Antalya’mıza. Benim yarışmakta alışkanlığım olduğu bir arkadaşımız. Benim için sürpriz olmadı. ‘Sayın Başbakan seçim kaybeden bir adayı kesin göstermez’ deniyordu ama 4 ilde bu kurala uymamış. Tek büyükşehir de Antalya. Başarılar dilerim Türel’e.” dedi.

‘ADAYLIĞIM KESİN DEĞİL’

Mustafa Akaydın, bir soru üzerine kendi adaylığının kesinleşmediğini, ancak kulislerde bu yönde konuşulduğunu belirterek, CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının ocak ayı başında açıklanmasını beklediğini söyledi. Akaydın, kendi adaylığıyla ilgili kulis, lobi faaliyet içinde olmadığını belirterek, “Bir endişem yoktur, ben belediye başkanlığını yapıyorum. Yarın aday olsam da bu hizmeti 1 Nisan’a kadar devam ettireceğim, olmasam da devam ettireceğim.” şekilde konuştu.

ANTALYA’DA CHP ÖNDE

2011 seçimlerinde AK Parti’nin 6 puan gerisinde kalan partisinin son 1,5 yıldır yapılan tüm anketlerde önde çıktığına değinen Akaydın, “Bize ulaşan anketlerde biz 11 puan öndeyiz. Ben son anketimi 1,5 yıl önce yaptırdım. Yeni anketi şu an yaptırmaya başladım.” dedi.

Akaydın, Başbakan’ın Antalya ziyaretinde sarf ettiği, “Hizmet bekliyorsanız iktidara oy verin.” şeklindeki konuşması için şunu söyledi: “Başbakan aynen 5 sene önce Mehmet Ali Şahin’in yaptığı gibi iktidarın tehdit unsurunu biraz daha kibarca yapıyor.”

Görev süresinde mal varlığı azalan ‘nadir politikacılardan’ olduğunu savunan Akaydın, “Partimin istediği 15 bin liralık adaylık başvurusu, kardeşlerimle ortak olduğum bir dairemi satarak ödedim.” ifadesini kullandı.

ANTALYA’NIN DENİZİ DAHA TEMİZ OLACAK

Hurma bölgesindeki atık tesislerini gazetecilerle gezen Akaydın, laboratuvar hakkında bilgi verdi. 5 milyon liraya mal olan laboratuarın Akdeniz’e bırakılan atık sulardaki ağır metal, tarım ilacı gibi kalıntıları izleyeceğini anlatan Akaydın, “Denizleri tehdit edebilecek havzalardaki tehdit unsurlarını bile izleyebilecek bir laboratuvar. Antalya’nın çevre ve halk sağlığı açısından geleceği. Türkiye’de bir örneği olduğunu sanmıyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar