Akar: Ticaret artık şeklini ve rengini değiştirdi

Ardahan Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Akar geçtiğimiz yılın ticari değerlendirmesini yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Akar: Ticaret artık şeklini ve rengini değiştirdi

Ardahan Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Akar geçtiğimiz yılın ticari değerlendirmesini yaptı. Mustafa Akar, ticaretin artık şeklini ve rengini değiştirdiğini kaydetti.

    Derneğin toplantı odasında gerçekleşen ve basına açık kısmında Aka, ticaretteki kısır döngüye vurgu yaptı. Akar, ''Her geçen gün yeni oluşumlarla piyasalarda pazar payını genişleten işletmelerin sürekli kendilerini ve işletmelerini yeniledikleri görülmektedir eskiye bağlı kalan ve ticari olarak işletmesini yenileme cesareti bulamayanlar zamanın acımasız çarkları arasında ezilmekten kurtulamamaktadır. Tüketicinin artık bilinçli olduğu günümüzde en iyiyi ucuza almak isteğine karşın kendini geliştiremeyen malzemenin sunumunu görsel ve teknik olarak pazarlama becerisi olamayan işletmelerin neredeyse iş yerlerini satış yapmadan kapattıkları üzülerek bilmekteyiz iyi bir işletme yöneticisinin pazarın analizini iyi yapmasının yanında farklı açılardan işletmesinin eksiklerini öğrenmeli ve sürekli olumsuzlukları düşünmenin yanı sıra bu olumsuzlukları fırsata dönüştürme yolları aramalıdır." dedi.

    Mustafa Akar, "Bilindiği üzere aşırı soğuklardan bile yararlanarak elektrik üretildiği yüksek rakımlarda tedavisi mümkün olmayan hastalıkların ham maddesi olan otların üretilerek yüksek kazançlar sağlanmaktadır bu tür olumlu örnekler çoğaltılabilir küçük ölçekli işletmelerin sermayelerini birleştirerek büyük firmaların yer aldığı piyasada ürün satma yarışına girdiği herkesçe bilinmektedir. Geniş açıdan bakıldığında birçok fikrin esnaf muhabbetlerinde çıktığı bilinmektedir gelişmenin birinci kuralı aynı sektörde faaliyet gösteren işletme sahiplerinin bir araya gelerek gelişimin önündeki bahaneleri ortadan kaldırarak sektörel analizin yapmaları gerekmektedir. Bahaneler ve eskiden gelen düşüncelerin sürekliliği değil sorunlara kalıcı çözümlerin sunulmasıyla sektörel engeller güç birliğiyle ortadan kaldırılabilinir. Ardahan'da daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır .Eski tekniklerin artık ticarette yeri olmadığı ve işletmelerin sürekli olarak yenilemesi gerekirken işletmede çalıştırılan elemanlara da farklı kurslar düzenleyerek kalifiyeli eleman yetiştirilmesiyle piyasanın açığının kapatılması sağlanmalıdır .Derneğimiz Arsiad (ardahan sanayici ve iş adamları derneği )olarak 2004 yılından beri ilimizde faaliyet göstermekte ve derneğimiz üyelerine her tür işletmelerin gelişmesi pazar paylarının artırıcı seminerler paneller yurt içi yurt dışı ticari heyetler ve sektörel sorunların çözüme ulaşacağı sektörel komitelerle hizmet vermekteyiz. Gelişme sürecini hızlandırmak isten işletme sahiplerine gereken hizmeti vermeye hazırız .'' şeklinde konuştu.

    Ayrıca Akar, yıl içerisinde yapılan dernek faaliyetlerini de slayt gösteriyle üyelerine anlattı. CİHAN

Yorumlar