Akansu Koleji öğrencilerinin TEOG başarısı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Kayseri Özel Yılmaz Akansu Koleji öğrencisi Aleyna Çolakoğlu 6 branşta sorulan 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Sınavda birincilik elde...

Google Haberlere Abone ol
Akansu Koleji öğrencilerinin TEOG başarısı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Kayseri Özel Yılmaz Akansu Koleji öğrencisi Aleyna Çolakoğlu 6 branşta sorulan 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Sınavda birincilik elde eden Aleyna Çolakoğlu’nun yanı sıra yine Akansu Koleji öğrencilerinden Burak Taşpınar, Berkay Akdağlı, Osmancan Naycı ve Cansın Payza 120 sorudan 119’unu doğru yaparken; Yasin Zeydanlı, Faruk Peker, Şeyma Abdülrezzak, Fatma Aslantaş ve Şamil Arınç da 118 doğru cevap başarısını gösterdi.

Elde edilen başarıların ardından bir açıklama yapan Yılmaz Akansu Koleji Müdürü Erdal Öğülmüş, "Okulumuz 2013 SBS de de Kayseri 1, 2, 5, 6, 9 ve 10’uncu çıkarma başarısı göstermiştir. 2014 TEOG-2 sınavında da öğrencimiz Aleyna Çolakoğlu tüm soruları doğru cevaplama başarısı göstererek bize büyük bir gurur yaşattı. Ayrıca 4 öğrencimiz 119 doğru,5 öğrencimiz de 118 doğru cevaplama başarısı gösterdi. Kitlesel olarak ise 76 öğrencimizden 38’i 110 ve üstü doğru cevap,55 öğrencimiz ise 100 ve üstü doğru cevap verme başarısı elde etti." dedi.

Erdal Öğülmüş, Kayseri’nin eğitim kalitesine katkı sağlamak ve bizlerin en kıymetli sermayesi olan evlatlarımızı iyi ve sosyal insanlar olarak yetiştirerek topluma kazandırmak en büyük amaçları olduğunu ifade etti. Öğülmüş, "Bizler öğrencilerimizin her alanda başarılı olabilmesi için ‘yetenek temelli eğitim’ ve ‘sosyal okul’ modelleri ile onların akademik ve sosyal yeteneklerini keşfediyor ve geliştiriyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi sınav kazanmaya değil, öğrenme odaklı bireyler olarak hazırlıyoruz. Akademik başarıların yanında hayatta da başarılı olabilen, öğrenmeyi seven, girişimci, sosyal hayatta da aktif nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor, bunun yanında öğrencilerimize çalışma disiplini kazandırıyoruz. TEOG’da elde ettikleri başarılarla bizleri mutlu eden öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar