Akademisyenler proje yazımına teşvik ediliyor

TÜBITAK desteğiyle düzenlenen 'Projemi Yazıyorum' programı, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, üniversite olarak proje önerisi hazırlama konusunda...

Google Haberlere Abone ol
Akademisyenler proje yazımına teşvik ediliyor

TÜBITAK desteğiyle düzenlenen 'Projemi Yazıyorum' programı, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, üniversite olarak proje önerisi hazırlama konusunda teşvik unsuru olarak akademisyenlerin konferans katılımlarında ek bütçe sağlandığını, akademik değerlendirme ve teşvik kriterlerinde projelerin değerlendirildiği ve en iyi projelerin ödüllendirildiğini vurguladı.

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remzi Şahin, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İhsan Efeoğlu ve düzenleme kurulu adına Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul’un açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, proje yazımı eğitiminin süreklilik arz etmesi gerektiğini dile getirerek eğitimin katılımcılara, üniversitemize ve ülkeye faydalı olmasını diledi.

Prof. Dr. İhsan Efeoğlu Fen Bilimleri Enstitüsü olarak bu ve benzeri eğitimleri daima desteklediklerini belirtti. Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remzi Şahin, mühendislik fakültesi olarak proje önerisi verilmesine ve yürütülen projelere önem verdiklerini ve proje yapan akademisyenleri akademik destek ve teşvik kriterleri çerçevesinde ödüllendirerek, fakülte genelinde ilan ettiklerini vurguladı. Ayrıca öğrenci bitirme projelerini de bu yıl fakülte genelinde bir şenlik havasında “proje şenliği” olarak düzenleyeceklerini belirtip, lisans öğrencilerinin de proje odaklı çalışmalarının teşvik edildiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar