Akademisyenler ile işadamları buluştu

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), Ankara’nın Polatlı ilçesinde işadamlarına proje yapımı ve hibe desteklerini anlattı.Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi ile Polatlı Ticaret Odası, ‘Akademisyenler...

Google Haberlere Abone ol
Akademisyenler ile işadamları buluştu

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), Ankara’nın Polatlı ilçesinde işadamlarına proje yapımı ve hibe desteklerini anlattı.

Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi ile Polatlı Ticaret Odası, ‘Akademisyenler projelere destek veriyor’ konulu konferansta akademisyenler ile işadamlarını buluşturdu.

13 Eylül Kültür Merkezi'ndeki konferansa Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Fatih Yülek, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Kervan, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya ve işadamları katıldı.

TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Fatih Yülek, özel sektörün Ar-Ge çalışmalarına destek vererek diğer firmalar ile rekabet gücü kazandırdıklarını ifade etti. Yülek, “Sürekli etrafa bakıyoruz. Nerede ne sıkıntı var sürekli araştırıyoruz ve bu sıkıntıları gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Firmalara yeni ürün geliştirin derken bizim 15 yıl önceki programlarla çalışmamız doğru olmaz deyip kendimizi yeniliyoruz. İşadamı gibi, rafta duruyor gelin alın demiyoruz. Bu tür tanıtımlar yapıyoruz. Son iki senede 40’da fazla ilde tanıtım yapıldı. Üniversitede iş gücü varsa bunu sanayiye nasıl aktarırsınız diye proje pazarlarını destekliyoruz. Girişimcilere sermaye desteği sağlayan aşamalı destek programlarımız var, bunları organize ediyoruz." dedi.

Üniversitenin bilgi birikimlerinin sanayiye dönüştürülmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Kervan, yapılacak ortak projeler ile firmaların ihtiyacı olan teknolojik bilgilerin üniversitelerden transfer edebileceğini vurguladı. Kervan, fizik ve kimya bölümlerinin sanayiye, tarih ve edebiyat bölümlerinin sosyal projelere destek olabileceğini sözlerine ekledi.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise proje çağrılarını dikkate alıp takip edilip, ciddi bir proje hazırlanırsa bu projelerden yararlanmak için hiçbir gerekçe olmadığını ifade etti. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ilçenin iki tane organize sanayi bölgesinin olduğunu, çok genç nüfusu olan Polatlı’nın bu tür projelerden daha fazla yararlanması gerektiğini dile getirdi.

Polatlı Ticaret odası Başkanı Ulvi Sakarya da oda olarak işadamlarının hazırlayacağı projelere ekip desteği vereceklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar