Akademisyenler dramatik yazarlığı Mudanya’da konuştu

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi’nin organize ettiği ve bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştayı, Bursa’nın Mudanya ilçesinde başladı. UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik yazarlık Anasanat...

Google Haberlere Abone ol
Akademisyenler dramatik yazarlığı Mudanya’da konuştu

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi’nin organize ettiği ve bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştayı, Bursa’nın Mudanya ilçesinde başladı.

UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı’nın öncülüğünde Mudanya Güzelyalı Marina’daki Turan Emeksiz Otantik Otel’de gerçekleşen çalıştay, pek çok tanınmış akademisyen ile oyun yazarını bir araya getirdi. Çalıştayın açılışına Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ile Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler ve öğrenciler de katıldı. Açılışta konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler, devlet üniversiteleri kapsamındaki Dramatik Yazarlık Ana Sanat dalı Başkanlarını bir çatı altında toplamak ve dramatik yazarlık eğitimi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla ilkini gerçekleştirdikleri bu çalıştayın önemine dikkati çekti.

9 Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Semih Çelenk’in başkanlığındaki ilk oturumda, İstanbul Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Arıcı ile Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sema Göktaş dramatik yazarlık eğitimindeki ders programlarının yanı sıra dünyada ve ülkedeki dramatik yazarlık eğitimlerinden bahsetti. Tiyatro sanatının temel yapı taşlarından biri olan ‘Dramatik Yazarlık Eğitimi’nin önemine vurgu yapan akademisyenler, Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı çalıştayın yaşanılan problemlerin ve sıkıntıların da giderilmesi açısından önemli olacağını söyledi.

İki oturum halinde gün boyu sürecek olan çalıştayda dramatik yazarlığın dünü bugünü, çağdaş sorunları, oyun yazma süreci, oyun uyarlama gibi konular işlendi. Çalıştay sonunda akademisyenler yazılı ve sözlü bildiri sunacak. CİHAN

Yorumlar