Akademi eğitimleri sürüyor

Karya Çukurova ve AOSB Bölge Başkanlığı işbirliğiyle Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) firmalarının yöneticileri ve çalışanlarına yönelik düzenlenen ‘akademi eğitimleri’ devam ediyor. Yıl sonuna kadar devam edecek akademi, toplam...

Google Haberlere Abone ol
Akademi eğitimleri sürüyor

Karya Çukurova ve AOSB Bölge Başkanlığı işbirliğiyle Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) firmalarının yöneticileri ve çalışanlarına yönelik düzenlenen ‘akademi eğitimleri’ devam ediyor. Yıl sonuna kadar devam edecek akademi, toplam 18 eğitimi içeriyor.

Programın 9. eğitimi olan 'işe alım görüşmeleri' konusunda katılımcı firmalara bilgi ve ipuçları sunuldu. Karya eğitmen ve danışmanlarından Dr. Aydan Ünveren, “Şirketlerde başarılı olma ihtimali yüksek olan adayı seçmek, o aday açısından, şirket için olduğundan çok daha önemlidir.” dedi. İşe alım görüşmelerinin 6 süreçte tamamlandığına dikkat çeken Dr. Ünveren, bu süreçleri şöyle açıkladı; “İlan yoluyla eleme, özgeçmiş üzerinde eleme, ikinci-üçüncü görüşmede eleme, referans kontrolünde eleme ve teklif-ret.”

Dr. Ünveren, işe alım görüşmelerinde en doğru ortamın adayın kendini en rahat hissedeceği ve kendinden açık açık bahsedeceği ortam olduğunu vurguladı. Dr. Ünveren, doğru ortamı şu şekilde özetledi: “Nazik olun ve randevu saatinize uyun. Adaya bekleme alanından odaya kadar eşlik edin. Kendinizi tanıtın. Masanızın arkasına saklanmayın. Adayın oturacağı sandalye ya da koltuğu önceden deneyin. Görüşmenin bölünmemesini sağlayın. Görüşmeye başlamadan önce sormak istediği herhangi bir şey olup olmadığını sorun.”

CİHAN

Yorumlar