AK Parti’ye kızdı, bağımsız meclis üyesi adayı oldu

Diyarbakır’da mağdur, hasta ve yoksullara yaptığı yardımlarla bilinen Derman Baba Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, AK Parti’ye kızarak Yenişehir bağımsız belediye meclis üyesi adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti’ye kızdı, bağımsız meclis üyesi adayı oldu

Diyarbakır’da mağdur, hasta ve yoksullara yaptığı yardımlarla bilinen Derman Baba Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, AK Parti’ye kızarak Yenişehir bağımsız belediye meclis üyesi adayı oldu. Acu, yaptığı açıklamada, AK Parti yöneticilerinin kendisine ‘başvuruda bulun seni iyi bir yerden aday göstereceğiz’ değini ancak listeye bile dahil etmediklerini dile getirdi. Acu, bunun üzerine Yenişehir ilçesinden bağımsız meclis üyesi adayı olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da bugüne kadar 11 işyeri açtığını ve hepsini yoksula, yardıma muhtaçlara yaptığı yardımlardan dolayı kapatmak zorunda kaldığını belirten Acu, “Hastaya, yoksula, mağdura yardım etmek için belki yüzlerce kez Ankara ve İstanbul’a gidip geldim, onlarla refakat ettim. Allah rızası için bunları yaptım. Bölgede görevli vali, emniyet müdürü, bakanlar, kolordu komutanları ve siyasi partilerin desteğiyle bugüne kadar on binlerce hastaya sahip çıktık” dedi.

Bugüne kadar STK’ların açıklamalarla kendisinin de icraatlarla gündeme geldiğini belirten Acu, “Diyarbakır’da nerede birinin başı sıkışsa veya toplumsal bir hadise yaşansa Yılmaz Acu kendi işini gücünü bırakarak, sorunu çözmeye çalıştı. Buna herkes şehittir. Toplumdaki bu karşılığı gören siyasetçiler bize meclis üyeliği için başvuruda bulunmamızı istedi. Biz de halka daha iyi hizmet etmek için başvuruda bulunduk ama listeye dehi alınmadık. Ben de bağımsız aday oldum. Çok güzel projelerimiz var. Nasip olursa, bu projelerimizi hayata geçirerek, yardıma muhtaç birçok vatandaşımıza A’dan Z’ye her konuda yardımcı olmak amacındayım. Eğitim, sağlık, yakacak gibi zaruri ihtiyaçlar başta olmak üzere, vatandaşlarımın emrinde olacağım.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar