AK Parti'nin gazetelere ayrımcılığı kınandı

Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen yerel basın toplantısına Afyonkarahisar’dan bazı yerel medya mensuplarının çağrı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin gazetelere ayrımcılığı kınandı

Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen yerel basın toplantısına Afyonkarahisar’dan bazı yerel medya mensuplarının çağrılarak, bazılarının yok sayılmasına tepki gösterdi.

Abdioğulları yaptığı açıklamada, “12 yerel gazeteden iki tanesi, iki yerel TV’den de bir tanesi, yayın hayatını sürdüren radyoların ve internet gazetelerinin ve sitelerinin tamamı çağrılardan habersiz bırakılmıştır ki Allah’tan aramızdan üç, beş kişi bizi temsil etmiştir.” dedi. Gerek AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve gerekse Afyonkarahisar AK Parti İl Teşkilatı Basın Sorumlusu Mehmet Özbayat’ın bilgilerine başvurulduğunu, ancak konudan haberlerinin olmadığını anlattı. Abdioğulları, şunları ifade etti: “İlimizde görev yapan Basın Enformasyon İl Müdürlüğünün, BİK Müdürlüğünün ve Genel Müdürlüklerinin bu üzücü olayda uzaktan yakından bir ilişkilerinin olmadığı tarafımızdan bilinmektedir. Anlaşılıyor ki AK Parti Genel Merkezi'nde yerel basının önemini ve birlikteliğini kavrayamamış, kendine göre genel durumdan özel vazifeler çıkartan, işgüzar bile diyemeyeceğimiz ahbap çavuş ilişkileri ile görev yapan bir güruh var ki bu güruh yerel medyayı anlamsız bir şekilde AK Parti yerel temsilcilerini bile üzecek tarzda bölerken, gazeteciler arasına da manidar bir şekilde AK Parti aleyhine oluşabilecek nifak sokmaktadır.”

Abdioğulları, Afyon yerel medyasını yok hükmünde sayan toplantılar ve ahbap çavuş ilişkilerinin, doğal olarak yerel medyada da yok hükmünde olduğunu kaydetti. Abdioğulları, şunları söyledi: “Bu üzücü duruma sebep olan kişilerin derhal ortaya çıkartılmasını ve yerel basın organları ve mensuplarını ‘öteki’ ve ‘beriki’ diye ayrıştırmanın hiç kimsenin haddi olmadığını kamuoyu ile paylaşıyoruz.” CİHAN

Yorumlar