AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan

AK Parti, 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayını açıkladı. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, adaylarının AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan

AK Parti, 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayını açıkladı. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, adaylarının AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

ATO'da düzenlenen törende konuşan Şahin, 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan hukuksuzluklara değindi. "Ama biz hiçbir zaman hukuksuzluğa boyun eğemezdik." diyen Şahin, bu yüzden millete gittiklerini söyledi. Ardından da Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu elde ettiklerini ve referanduma gittiklerini anlattı.

Bu seçimlerde de aday belirleme sürecinde geniş bir istişare gerçekleştirdiklerini belirten Şahin, bir ismi tespit ettiklerini dile getirdi. AK Parti'nin tüm milletvekillerinin ittifakı ile adaylarını belirlediklerini belirten Şahin, "Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Şahin'in konuşmasının ardından Erdoğan'ın hayatını anlatan bir belgesel gösterildi.

Erdoğan, salona ailecek geldi. Oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, damadı Berat Albayrak da salonda yerini aldı.

CİHAN

Yorumlar