AK Parti'lilerin Erdoğan’a bağışta bulunduğu bankada bilgisayar krizi yaşandı

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası için açılan hesap numarasına bağışta bulunduğu sırada bilgisayar krizi yaşandı. Banka müdürü yaşanan aksaklıklar nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'lilerin Erdoğan’a bağışta bulunduğu bankada bilgisayar krizi yaşandı

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası için açılan hesap numarasına bağışta bulunduğu sırada bilgisayar krizi yaşandı. Banka müdürü yaşanan aksaklıklar nedeniyle personeline kızdı.

    AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bağışta bulunmak için Ziraat Bankası'na geldi. Banka Müdürü tarafından ilgili gişeler yönlendirilen partililer sıraya girdi. İlk bağışı yapan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, paraları memura uzattı beklemeye başladı. Ancak, bir süre sonra memur işlem yapamadığını ve bir sıkıntı olduğunu belirtti. Bunun üzerine banka müdürünün devre girmesiyle partililer başka bir bölüme yönlendirilerek beklemeye başladı. Ancak, ilgili personeller bu seferde buradaki bilgisayarlarda bir sıkıntı olduğunu bağlantı kurulamadığından işlem yapamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine bağış yapmak için sırada bulunan partililer müdür ve şefler tarafından bu sefer tekrar bir önceki gişeye yönlendirildi. Görevli personel ilk bağışı arak paraları saymaya başladı. Bilgisayarda işlem yaptığı sırada dekont almak istedi ancak bu seferde yazıcının arızalı olduğu belirtilerek, hesapları diğer gişeye aktararak çıktı alınması için arkadaşından yardım istedi. Bu sırada yaşanan aksiliklere sinirlenen banka müdürü ilgili şefi çağırarak 'Ben size saat 14.00’de gelecekler demedim mi, bak şu yaşanan aksiliklere' diye bağırdı. Bunun üzerine bir süreliğine basın mensupları başka bir yere davet edildi.

    Bu sırada basına bilgi veren İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Tayyip Erdoğan için açılan bağış kampanyasına destek vermek için geldiklerini söyledi. Yönetim kurulu üyelerinin de kendilerine destek verdiğini belirten Yurdunuseven, "Halkımız de zamanla bu kampanyaya teveccühünü gösterecektir. Bağış miktarıyla ilgili olarak en yüksek devlet memuru maaşını geçemiyor. Oda 9 bin 80 lira. Bu miktarlara kadar bağış yaptıramıyorlar. Bizim beklentimiz 5-10 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Tabi ki kişinin bütçesine göre. Bir lira verenden de Allah razı olsun, 9 bin lira verenden de Allah razı olsun. Bu bir demokrasi yarışıdır. Bu demokrasinin yolunu da açan başbakanımızdır. Halkın seçmesinin yolunu da Başbakanımız açmıştır. ‘Bir liradan ne olur’ demeyin damlaya damlaya göl olur. Herkes gönlünden kopanı gidip bağış olarak yatırabilir." dedi. Yurdunuseven, kampanyaya 9 bin lira bağışta bulundu.

    Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da kampanya 2 bin lira bağış yaptı. Çoban, cumhurbaşkanlığı için aday gösterilen adayların para noktasında sıkıntı çektiklerini belirterek "Bu kampanyanın bir giderleri var. Tüm modern dünyada olduğu gibi ülkemizde de olduğu gibi adaylar hesapları şeffaf bir şekilde her türlü kayıtlara uygun şekilde vatandaşlardan bağış talep ediliyor. Biz de buna katılmaya karar verdik. Teşkilatımızdan da bu konuda bir tavsiyede bulunulmuştu. Bizde buna uyuyoruz. Gerçek kişiler gönüllerinden ne kopuyorsa, 2023 hedeflerine ulaşması için katkı yapmak isteyen herkes yapabilir. Bunun yanında katkı yapamayıp dualarıyla katkı yapanlar olacak belki. Onların duası bu maddi katkılardan çok çok daha önemlidir." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından bilgisayarlardaki aksaklıklar giderilerek yatırılan paraların dekontları Yurdunuseven ve Çoban’a imzalatılarak bir nüshası kendilerine verildi. CİHAN

Yorumlar