AK Partili vekilden iş adamına: Sizleri böğürte böğürte bu ülkeden çıkartacağız

Hizmet Hareketi'ni KCK'ya benzeten AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, bu kez Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız'ı tehdit etmekle suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili vekilden iş adamına: Sizleri böğürte böğürte bu ülkeden çıkartacağız

Hizmet Hareketi'ni KCK'ya benzeten AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, bu kez Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız'ı tehdit etmekle suçlanıyor. Olayı doğrulayan Yıldız, milletvekili Aksak hakkında önümüzdeki Pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

DASİDEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, yaşadığı diyaloğu şöyle aktardı: "Geçtiğimiz günlerde 70 STK adına sözcü olarak Erzurum'da açıklama yaptım. Çünkü yapılan açıklamalarda kullanılan üslup ve sözcükler Hizmet gönüllülerini yaralamıştı. Camiaya yönelik yapılan hakaretlere STK'lar olarak açıklama yaptık. Belli ki bu açıklamadan bazı çevreler rahatsızlık duymuş. Ertesi gün akşam, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yaptığı konuşmalardan dolayı düşüncelerimi sosyal medyada paylaştım. Aksak, telefon açtı. 'Niye böyle twitler atıyorsun' deyip tehditler savurdu. Ben de demokratik bir ülkede yaşadığımızı ve sadece düşüncelerimizi açıkladığımı Sayın Aksak'a söyledim. Aksak, telefonda, 'Sizleri böğürte böğürte bu ülkeden çıkartacağız, devletten temizleyeceğiz. Sen göreceksin' dedi. Ben de 'Lütfen hakaret etmeyin, siz milletvekili ben ise iş adamıyım' dedim. 'Düşüncemi açıklama hakkım var' diye konuştum. Bana başka ağıza alınmayacak, burada terbiyemin müsait olmadığı kelimeler kullandı. Ben ise Hizmet terbiyesi gereği üslubumu bozmadım. Bu konuşmanın geçtiği esnada yanımda şahitler vardı. Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip suç duyurusunda bulunacağım."

İş adamı Yıldız, "Allah'tan korkarız, tehditlerden korkmayız. Üzüldüğümüz şey Türkiye'nin geldiği nokta, milletvekilinin vatandaşı tehdit etmesi." diye konuştu.

Öte yandan iddialarla ilgili görüşlerini almak istediğimiz milletvekili Aksak, telefonlarımıza cevap vermedi. CİHAN

Yorumlar