AK Partili Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını ilan etti

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını ilan etti

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını ilan etti. Havai fişek gösterisinin ardından partililere seslenen Uğur, Balıkesir'in tarihi günlerinden birisini yaşadığını belirterek, "Allah'a hamd ediyorum, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bizi mahcup etmedi. Milletimiz yeniden muhalefete bir ders verdi. Milletimiz kayıt dışı siyaset yapanlara ders verdi. Milletimiz yeniden paralel devlet yapılanmasına ders verdi." dedi.

Balıkesir'de oy sayım işlemi devam ettiği sıralarda AK Partili vatandaşlar saat 23.30 sıralarında Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla alanda sevinç gösterinde bulunan partililer, zaman zaman meşaleler yakarak kutlama yaptı. Parti otobüsü üzerine çıkan Uğur ile resmi olmayan sonuçlara göre merkez Altıeylül ve Karesi belediye başkanlıklarını ilan eden Zekai Kafaoğlu ve Yücel Yılmaz vatandaşları selamladı.

Kutlamalara milletvekilleri Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, eski milletvekili Ayşe Akbaş, eski belediye başkanı Sabri Uğur ve diğer parti yöneticileri katıldı. Burada partililere seslenen Uğur, Balıkesir'in tarihi günlerinden birisini yaşadığını belirten Uğur, "Balıkesir büyükşehir oldu elhamdülillah. Allah'a hamd ediyorum, Allah'a şükrediyorum. Allah'ın izniyle Balıkesir Büyükşehir ve AK Parti kurucu parti oldu. İnşallah hep beraber kuracağız büyükşehri. Allah'a hamd ediyorum genel başkanımız ve başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bizi mahcup etmedi. Allah'a hamd ediyorum sizler gibi yol arkadaşlarımız var. Gece gündüz demeden çalıştınız, hepinizden Allah razı olsun. Bu bizim sırtımızdaki yükü ağırlaştırıyor." diye konuştu.

Milletin yeniden muhalefete bir ders verdiğini ifade eden Edip Uğur, sözlerine şöyle devam etti: "Milletimiz kayıt dışı siyaset yapanlara ders verdi. Milletimiz yeniden paralel devlet yapılanmasına ders verdi. Demokrasilerde sandık önemli. Milletimiz 30 Mart'a yeniden 'AK Parti' dedi. Şu anda açılan sandık sayısına göre yüzde 65 netice alındı. Buna göre büyükşehirde AK Parti'nin oyları yüzde 40, MHP'nin oyları yüzde 32, CHP'ninki ise yüzde 25. Şu anda 20 ilçemizden 14 ilçeyi AK Parti kazandı. Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah bu 14 ilçemizle beraber büyükşehir belediye meclisimizde de güçlü bir AK Parti iktidarı var."

Bundan sonra cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğunu hatırlatan Uğur, şöyle devam etti: "İnşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'ne çıkaracağız. Bu seçimi sizlerin dualarıyla kazandık. Bu duaları bizi galip ve muzaffer kılıyor. Biz kesinlikle zafer sarhoşluğuna düşmeyeceğiz. Bu galibiyeti olgunlukla karşılayacağız. Bu zaferden sonra üzerimizde çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bundan sonra Allah'ın izniyle Balıkesir'e hizmet edeceğiz."

Konuşmanın sonunda, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı konuşma, alanda bulunan büyük elektronik ekrandan vatandaşlara izletildi. CİHAN

Yorumlar