AK Partili Uğur: 30 Mart'tan itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir köydü, şehir oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Uğur: 30 Mart'tan itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir köydü, şehir oldu. İnşallah 30 Mart'tan itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bütün AK Parti belediyelerinin elinin değdiği yer güzelleşiyor." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende aday olarak açıklanan Genel Başkan Yardımcısı Uğur, partililere seslendi. Cuma namazını tarihî Zağnos Paşa Camisi'nde kılan Uğur, ardından iki vatandaşın cenaze namazı için de saf tuttu.

Uğur'un adaylığı dolayısıyla cuma namazının ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi. Camiden çıkan Uğur'a, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu ve Ali Aydınlıoğlu, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, belediye başkanları, ilçe Kadın ve Gençlik kolları başkanları da eşlik etti. Milletvekili Uğur, daha sonra cami karşısında bulunan alanda partililere hitap etti. AK Parti'nin seçim çalışmalarında kullanılan gezici aracın platformunda konuşan Uğur, vatandaşların kendisine Balıkesir'in ne zaman büyükşehir olacağın sorduğunu belirterek, "Hayaldi, gerçek oldu. Balıkesir büyükşehir oluyor. Hayırlı uğurlu olsun." dedi. Balıkesir'in tarihî bir şehir olduğunu ifade ederek, "İşte Zağnos Paşa Camimiz, birçok tarihî olaya şahit. İşte şurada Karesi Türbesi, yine birçok tarihe şahit. Balıkesir tarihi olmadan Türkiye'nin tarihi yazılmaz. Balıkesir tarihi olmadan, Türkiye'nin tarihi eksik olur. Kurtuluş Savaşı'nda en fazla şehidi veren Balıkesir. Balıkesir Lisesi iki yıl mezun vermedi, çünkü bütün lise öğrencileri savaşa gitti ve şehit oldu. Ecdat kanlarıyla sulanmış bu şehir bize emanet. Biz de İnşallah bu şehri mamur ve müreffeh yaparak torunlarımıza ve geçmişimize emanet edeceğiz. Balıkesir, yüzölçümü olarak 14 bin 300 kilometrekare, geniş bir coğrafya; 300 kilometrekare büyükşehrimiz var. Balıkesir, önemli bir ekonomik şehir. Balıkesir, bütün Türkiye'yi besleyen bir il. Etiyle, sütüyle, yumurtasıyla, zeytinyağıyla Türkiye ekonomisinde var. Bütün köylerinden büyükşehir sorumlu olacak, ona göre bir bütçemiz var. Bu anlayışla büyükşehir belediye başkanlığına adayız." şeklinde konuştu.

'NİYET HAYIR. AKIBET HAYIR'

Slogan atarak propaganda yapmadıklarını söyleyen Ahmet Edip Uğur, "Biz hizmet etmeye geldik. Biz çalışacağız, teşkilatlarımız çalışacak ve milletimiz bizi destekleyecek. Gayret bizden, tevfik Allah'tan. Niyet hayır, akıbet hayır. Balıkesir, yapılan otoyol ve diğer yatırımlarla cazibe merkezi olacak. İnşallah dört beş yıl sonra bu otoyollardan günde 50 bin araç geçecek. 10 yıl önce rahat rahat hastanelere gidemiyorduk. Sağlıkta AK Parti hükümeti değişimi ve dönüşümü gerçekleştirdi. Birçok ilçemizde hastane açtık. Bazılarının inşaatları hızla devam ediyor. İnşallah bir ay içinde 850 yataklı şehir hastanemizin temelini atacağız. 10 yıl önce tıp fakültemiz yoktu, Balıkesir Üniversitesi'ne 200 yataklı hastaneyi kazandırdık. İnşallah yakın zamanda o da hizmete açılacak." dedi. Yalnız Balıkesir'de değil, AK belediyelerin elinin değdiği her yerde çok güzel işler olduğunu anlatan Uğur, şöyle devam etti: "AK Parti'nin kuruluşu, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı döneme dayanıyor. 1994 yılında suyu akmayan, çöpleri toplanmayan, işçilerin ücretlerinin ödenmediği bir İstanbul'dan, dünya şehri bir İstanbul oldu. Erdoğan'ı Türkiye ve dünya tanıdı. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti, bütün seçimlerden birinci parti olarak çıktı. Biz gücümüzü ve desteğimizi milletten alıyoruz. Türkiye'de siyaset anlayışı değişti. Eskiden devletin milleti vardı, şimdi milletin devleti var. Millet ne istiyorsa biz onu yapıyoruz. Biz millete efendi değil, hizmetkârız."

Hiçbir zaman partizanlık yapmadığını ve bütün Balıkesirlileri hemşehri olarak kabul ettiğini belirten AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Uğur, "Hangi partiden olursa olsun kimseyi ayırt etmiyorum. Herkese eşit mesafede duruyorum. Herkesin problemlerini çözmeye çalıştım. Biz istiyoruz ki birlik, beraberlik ve kardeşlik olsun. Başbakanımız dün İstanbul'da, benim büyükşehir belediye başkan adaylığımı açıkladı. İnşallah 20 ilçemizin başkan adaylarının tamamı 20 gün içinde açıklanır. Teşkilatlarımızda birlik, beraberlik ve hizmet yarışı var. Adaylarımız belli olduktan sonra hep birlikte yola döküleceğiz. İnşallah hedefimiz 20 ilçeyi de almak. Kimseyle kavgamız yok, biz hizmet etmeye geldik." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar