AK Partili trollerden linç kampanyası

AK Parti'nin sosyal medyada propaganda faaliyetlerini yürüten trollerin son kurbanı Fehmi Koru oldu. AK Partili troller, Star gazetesinden Haber Türk'e geçeceği ifade edilen Koru için 'Haşhaşi' dedi. İçlerinde AK Parti’nin danışman kadrosunun...

Google Haberlere Abone ol
AK Partili trollerden linç kampanyası

AK Parti'nin sosyal medyada propaganda faaliyetlerini yürüten trollerin son kurbanı Fehmi Koru oldu. AK Partili troller, Star gazetesinden Haber Türk'e geçeceği ifade edilen Koru için 'Haşhaşi' dedi. İçlerinde AK Parti’nin danışman kadrosunun da olduğu ileri sürülen AK Partili troller, AK Parti’ye muhalif ya da Başbakan’ın safında bulunmayan herkese çamur atıyor. Şimdiye kadar bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bile nasibini aldığı sosyal medyadaki linç girişimlerine son günlerde Fehmi Koru ile Ömer Döngeloğlu da eklendi.

Trolün; su içinde olta sürükleyerek balık tutmak, birbirini takip eden birkaç sesle şarkı söylemek gibi anlamları var. Twitter'da ise genellikle muhatabını kızdıracak ve küçük düşürecek mesajlar atılan hesapları tanımlamak için kullanılıyor.

Kanal 7’de sahur programı yapan ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun hedef alınmasına, kendi ifadesiyle programı sürerken verilen reklam arasındaki bir paylaşımı etkili oldu. Döngeloğlu, Irmak Televizyonu'nun bir iletisini retweetlemesi üzerine bir anda AK Partili trollerin boy hedefi haline geldi. Paylaşıma gelen ilk tepki, "Vay be @omerdongeloglu 'na bak sen Başakşehir Belediyesi'nde danışmanlık yap odan olsun, Gülenizm reklamı yap sonra!" ve "Beslediğimiz kargalar gözümüzü oymaya devam ediyor, yakında kör olacağız haberiniz olsun." şeklinde oldu. Saldırıların yoğunlaşması üzerine Döngeloğlu, programla ilgili bir tweet atmak isterken, yanlışlıkla bir başka iletiyi retweet ettiğini açıkladı.

Bir başka sosyal medya lincine de yazar Fehmi Koru maruz kaldı. Star gazetesinden ayrılıp Habertürk’e transfer olduğu söylenen Koru da bir anda AK Parti trollerinin saldırılarına maruz kaldı. Koru'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığına vurgu yapan troller, ağır hakaretlerde bulundu. Troller, Başbakan Erdoğan'ın Hizmet Hareketi mensupları için kullandığı ‘Haşhaşi’ ifadesini Koru için kullandı.

Sanatçı Erkan Oğur, bir süre önce adına açılan sahte Twitter hesabından atılan tweet yüzünden AK Partili trollerin hedefi olmuştu. Bu yüzden Oğur'un Sakarya'da Belediyesi tarafından organize edilen konseri iptal edilmişti. CİHAN

Yorumlar