AK Partili Özdağ'ın yeğeni de ölenler arasında

AK Parti milletvekili Selçuk Özdağ'ın yeğeni de dün gece darbeye karşı yürürken öldürülen vatandaşlar arasında

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Özdağ'ın yeğeni de ölenler arasında
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın yeğeni 27 yaşındaki Volkan Canöz, Ankara’da darbe girişiminde bulunan askerlerin kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan ve ’FETÖ/PDY’ yanlısı oldukları belirtilen bir grup asker tarafından yapılan darbe girişiminde, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın yeğeni Volkan Canöz de yaşamını yitirdi. Olayı anlatan Özdağ, "Olayların başladığı sırada evimdeydim. Fakat daha sonra TBMM’ye doğru gittim. TBMM’ye çıktığım sırada meclise bombalar atıldı. Gelişmelerden haberdar olan ailem, panik yaşamış. Yeğenim Volkan Canöz de benim durumumu merak etmiş. TBMM’ye çıktığı sırada, girişleri kapatan askerler yeğenimin önünü kesmiş. Bu sırada çıkan tartışmada asker yeğenimi silahla vurmuş" dedi. Yeğeninin üzüntüsünü yaşayan Özdağ, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi. Özdağ, "1960, 1971 ve 1980 darbesinde ve 28 Şubat postmodern darbesinde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi millet iradesinin ve egemenliğinin üzerine alçakça ihanet edilmek istendi. Milletimiz bu darbe heveslilerine, alçakça girişimde bulunan ihanet şebekesine dün olduğu gibi bugün de prim vermemiştir. Devletimiz güçlüdür ve bunun hesabı mutlaka sorulacaktır" dedi.

Demokrasinin ve millet iradesinin üstünde hiçbir güç olmadığını belirten Özdağ, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Bakanlarımız, AK Parti, CHP, MHP’li milletvekili arkadaşlarımız ve topyekun 80 milyon halkımızla Türkiye’nin eski Türkiye olmadığı bir kez daha ortaya konmuş, cuntacılara en güzel mesaj verilmiştir. Bu kararlılık ve birliktelik, sahip çıkma geçmiş yıllarda da sağlanabilseydi 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat yaşanmazdı. Diğer darbeler ve darbe girişimleri yaşanmazdı" dedi.

Yorumlar