AK Partili Mahir Ünal'ın övdüğü okulda sorgu odası kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müfettişler, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın katılımıyla törenle hizmete açılan Özel Ceyhan Okulları'nda sorgu odası kurdu.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Mahir Ünal'ın övdüğü okulda sorgu odası kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müfettişler, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın katılımıyla törenle hizmete açılan Özel Ceyhan Okulları'nda sorgu odası kurdu. Ünal'ın açılışta 'Bu okullarda öğretmenlik yapan, yöneticilik yapan kardeşlerimi tanıyorum' diyerek övgüyle söz ettiği öğretmenlerin siyasi propaganda yapıp yapmadıklarını soruşturan müfettişlere veliler tepki gösterdi.

Elbistan’da faaliyet gösteren dershane ve özel okulları gezen müfettişler öğrencileri ve velileri sorguladı. 'Size siyasi bir baskı yapılıyor mu? Türk büyüklerine kötü söz söyleniyor mu?' şeklinde sorular yönelten müfettişlere veliler ve öğrenciler tepki gösterdi. Bazı veliler, baskı ve zulüm dolayısıyla AK Parti’ye oy vermeyeceklerini dile getirirken bu okullardan vatana ve millete zarar verecek kimsenin çıkmadığını belirtti.

Okul önünde toplanan veliler adına bir açıklama yapan öğrenci velisi Hasan Pala, "12 Eylül velisiyim. 12 Eylül’de de çocuğumu verdim. Bu baskıyı görmedim. 12 senedir de bunlara oy veriyorum. Ben bundan sonra vermeyeceğim. Oyumu değil, bundan önce verdiğim oyların hakkını istiyorum. Allah rızası için benim verdiğim oyumu geri versinler. Benim verdiğim oyun hakkını istiyorum Allah rızası için. Bunların karşısında kim güçlüyse ona oy vereceğim. 10 yaşındaki çocuğum siyaset, ekmekle mi yenir, kaşıkla mı yenir diye soruyor. Ne yazık ki, bu okulda benim çocuğumdan siyasi bilgi istiyorlar. Bunu aklı eren Müslümanım diyen din kardeşlerim duysun. Siyasetçiden dini lider olmaz." dedi.

Okula kırık ayak ve koltuk değnekleriyle gelen B.M.H. adlı öğrenci ise kendilerine içeride baskı yapılıp yapılmadığını sorduklarını bildirdi. B.M.H adlı öğrenci, "Bana bir tane kitap gösterdiler, size bundan verdiler mi diye. Biz de okulda öyle bir şey olmadığını söyledik." şeklinde konuştu. Baba D. H. ise "Bize Türk büyükleriyle ilgili bir şey olup olmadığını sordular. Biz de olmadığını söyledik. Bize evrak imzalattılar." bilgisini verdi.

OKULUN AÇILIŞINI 5 EKİM'DE MAHİR ÜNAL YAPMIŞTI

5 Ekim tarihinde büyük bir törenle hizmete açılan Özel Ceyhan Okulları'nın açılışını AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Milletvekilleri Mehmet Sağlam ve Nevzat Pakdil ve Sıtkı Güvenç birlikte yapmıştı. AK Partili Ünal'ın açılışta yaptığı konuşma şöyle: "Bu okullarda öğretmenlik yapan, yöneticilik yapan kardeşlerimi tanıyorum. Onların hallerini biliyorum. Sözün kıymeti yoktu. Ancak sözü kendi davranışlarınızla, kendi tutumlarınızla hayat haline getirirseniz bir model haline getirirseniz ancak bir sonrası nesle aktarabilirsiniz. Konuşarak davranış değiştirilmez. Biz eğitime terbiye deriz. Terbiye Allah'ın Rab sıfatının tecellisidir. Derece derece tecellisidir. O yüzden konuşarak istenilen davranışı ortaya çıkaramazsınız. Örnek olarak istenilen davranış ortaya çıkarılır. Bu kurumlarda sadece öğretim verilmiyor, bu kurumlarda terbiye veriliyor. Tedrici olarak bir ruhun yaşatılması sağlanıyor. Sadece burada değil buradan on binlerce kilometre uzakta da aynı ruhu, aynı heyecanı, aynı inanmışlığı, adanmışlığı görebiliyorsunuz. Gittiğiniz her yerde aynı kokuyu, aynı duygu ve heyecanı yaşayabiliyorsunuz. Bu değişime bu güzelliği bizlere yaşatanlara ben bütün gönlümden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız." CİHAN

Yorumlar