AK Partili İsim Sinyali Verdi! Cemaate Yardım Edenlerin Tüm Mal Varlığına El Konabilir

AK Partili Köylü, cemaat soruşturmasına ilişkin 'Bu örgüte yardım edenler, teröre finansman sağlayan kişiler konumuna düşecekler. Mal varlıklarına el konulabilir.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili İsim Sinyali Verdi! Cemaate Yardım Edenlerin Tüm Mal Varlığına El Konabilir

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 'paralel yapı'nın 'terör örgütü' şekilde değerlendirilmesinin söz konusu olduğunu belirterek, 'Bu şu anda net değil, verilmiş bir karar bulunmamaktadır lakin tahkikat var. Bu takdirde bu örgüte katkı eden kişiler, teröre finansman verici bireyler pozisyonuna düşer ve tüm mal varlığına el konulabilir' dedi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ SÖZ KONUSU'

Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde matbuat toplantısı düzenleyen Hakkı Köylü, 'paralel yapı' soruşturmasına değindi. Köylü, Türkiye genelinde Ankara ve İstanbul Başsavcılıkları sebebi ile 'paralel yapı' şekilde bilenen yapıyla ilgili fazla fazla mühim bir suç soruşturması başlatıldığına işaret etti. Söz konusu binanın evvela bir suç örgütü şekilde kabul edildiğini ve ilgililer hakkında, suç örgütünün işlediği fiiller itibarı ile tahkikat başlatıldığını vurgulayan Köylü, bu binanın 'terör örgütü' şekilde değerlendirilmesinin söz konusu olduğunu kaydetti.

'YARDIM EDENLERİN VARLIĞINA EL KONULABİLİR'

Köylü, şöyle konuştu: 'Soruşturmada bunlar bir araya gelince, geçmişiyle ortak değerlendirilince bunun bir terör örgütü olabildiği konusu gündeme geldi. Şimdi bizim mevzuatımıza oranla de devlet nizamını değiştirmeye yönelik, anayasal düzeni değiştirmeye yönelik, hükümeti, TBMM'yi ıskata yahut vazifesini yapmaya engellemeye yönelik faaliyetler biliyorsunuz ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılıyor ve bu faaliyetleri yapanlar da terör örgütü sayılıyor. O sebepten hassasiyet burada. Eğer terör örgütü şekilde kabul edilecek olursa, bu şu anda net değil, verilmiş bir karar bulunmamaktadır lakin tahkikat var. Bu takdirde bu örgüte katkı eden bireyler teröre finansman verici bireyler pozisyonuna düşer ve tüm mal varlığına el konulabilir. Böyle bir tehlike vardır.'

'TEHDİT DEĞİL, HERKES ADIMINI ONA GÖRE ATSIN'

Herkesin hesabını buna oranla yapması gerektiğini belirten Köylü, 'Benim eda etmek istediğim mesaj bu. İsteyen kendi adımını buna oranla atsın. Şimdi birileri der ki, 'bu tehdit midir?' Yok. Kimseyi tehdit falan etmiyorum. 'Bizim böyle bir şeyden haberimiz yoktu' demesin kimse. Bir gün olur da bir tanesi bu yapıya katkı yapar da işte 'bu nereden çıktı, ben hayrıma öyle bir katkı yapıyordum' derse onu kimse dinlemez artık' dedi.

GÜLEN'İN İADESİ

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi sürecine de yer veren Hakkı Köylü, 'Onunla ilgili bir süreç başladı şu anda. Terör örgütü şekilde kabul edilmesi biçiminde daha mühim olur bu iş. O süre onu muhafaza edenler menfaatlerini sorgulamak mecburiyetinde kalırlar. O süre karşılıklı adli yardımlaşma falan suya düşer, bize Şayet teslim etmezlerse. Bugün ABD ile adli konularda sözleşmemiz var. Gerçi fazla fazla sayıda yurt ile var' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar