AK Partili Erbaa belediye başkanı FETÖ'den gözaltında

Tokat Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Erbaa belediye başkanı FETÖ'den gözaltında
Darbe girişiminden sonra başlayan operasyonlar kapsamındra AK Partili isimler de gözaltına alınıyor. Son olarak Tokat'ın Erbaa ilçesi belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, FETÖ ile bağlantısı bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındı. 

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Erbaa Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Yıldırım ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı.



YILDIRIM'IN MAKAMINDA ARAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensubu bir grup askerin darbe girişimi sonrası Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. Bu kapsamda Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Uzun ile birlikte belediyede görevli diğer 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Ayrıca polisin Başkan Yıldırım'ın makamında ve belediye binasında arama yaptığı öğrenildi.

TOKAT'TA 243 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugün itibarıyla 243 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz'da silahlı darbe girişiminde bulunulduğu belirtilerek "Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın sarsılmaz iradesi ve önderliğinde yüce milletimiz ve devlet kurumlarımızın kararlı tutumuyla başarısızlığa uğratılmıştı" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu kapsamda ilimizde devam eden FETÖ/PDY darbe soruşturmasında 10 Ağustos itibariyle toplam 538 kişi hakkında işlem yapılmış olup bunlardan 7 askeri personel, 54 emniyet personeli, 18 hakim ve savcı, 1 kaymakam, 1 vali yardımcısı, 14 öğretim üyesi, 96 öğretmen, 35 serbest meslek, 17 çeşitli unvanlarda devlet memuru olmak üzere toplam 243 kişi tutuklanmış, 44 kişi ise gözaltında bulunmaktadır."

Yorumlar