AK Partili Çüngüş Belediye Başkanı Geçitli, BDP’ye geçti

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, yeniden aday gösterilmemesine tepki göstererek AK Parti'den istifa ettikten sonra BDP’ye geçti.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Çüngüş Belediye Başkanı Geçitli, BDP’ye geçti

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, yeniden aday gösterilmemesine tepki göstererek AK Parti'den istifa ettikten sonra BDP’ye geçti. Geçitli’ye parti rozetini BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan taktı.

Çüngüş Belediye Başkanı adaylığının Zübeyr Aslanca'ya verilmesinin ardından mevcut Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, AK Parti'den istifa ettiğini açıklamıştı. Bu gelişme üzerine aralarında İl Genel Meclis üyelerinin bulunduğu yaklaşık bin kişi geçtiğimiz hafta AK Parti’den istifa etti. Geçitli, AK Parti'nin ilçede sadece 28 oyu olan ve bir ay önce partiye üye olan kişiyi belediye başkan adayı olarak gösterdiğini belirterek buna tepki göstermişti. AK Parti’nin kendisine söz verdiğini anlatan Geçitli, "Bana 'adayımız sensin' dediler. Ama başka birini aday gösterdiler. Verilen bu söz tutulmadı. Ben de buna cevap olarak gereğini yaptım ve AK Parti'den istifa ettim. Benim ilçede bir karşılığım var. Halk benden yana. Bunu herkes biliyor." diye konuştu.

Geçitli bugün düzenlenen törenle BDP’ye geçti. Geçitli’ye parti rozetini BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan taktı. Geçitli ile beraber Yukarı Şeyhler beldesinde encümen olan iki kişi daha BDP’ye geçti. BDP Çüngüş Belediye Başkan adayı Niyazi Yiğit, daha güçlü bir şekilde ilçede belediyeyi kazanmak için çalışacaklarını dile getirdi.

Diyarbakır’da 16 ilçesinden 15 tanesi BDP’li olmuş oldu. Diyarbakır’da AK Parti'nin elinde sadece Çermik Belediyesi kalmış oldu.
CİHAN

Yorumlar