Ak Parti'li Candan'ın seçim kuruluna gelmesi ortalığı karıştırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.

Google Haberlere Abone ol
Ak Parti'li Candan'ın seçim kuruluna gelmesi ortalığı karıştırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan'ın seçim kurulunda olduğunun haberini alan Cumhuriyet Halk Partililer seçim kuruluna yürümek istedi. Seçim kuruluna gelen Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ercan Candan'a 'Demokrasiye müdahale edemezsiniz. Sizin burada olmamanız gerekiyor' diyerek çıkıştı. Candan ise 'Okuman yazman var mı' diyerek cevap verdi.

Ereğli' de sabah saatlerinde başlayan yerel seçimlerde, sandıkların kapanması ve oyların sayılması sırasında Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın seçim bürosuna geldiği haberini alan Milliyetçi Hareket Partililer ve Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal seçim borsuna geldi. Uzun süre içeride oturan ve diğer partililerin gelmesi ile birlikte dışarıya çıkmaya çalışan Candan' a Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Kartal 'Demokrasiye müdahale edemezsiniz. Sizin burada olmamanız gerekiyor' diyerek çıkıştı. Dışarıda devam eden sözlü tartışmaya diğer partililer ve seçim kurulu görevlileri müdahale etmeye çalıştı.

Dışarıda devam eden tartışmanın büyümesi üzerine , Ercan Candan ve beraberindekiler kendileri için çağırılan araca binerek seçim kurulundan uzaklaştı. İlçe seçim kuruluna gelen Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Rahman Demirtürk sandıkların seçim kuruluna geç getirildiğini ve sandıklar üzerinde bir oyun oynanabileceğini söyledi. Demirtürk konuşmasında "Şu anda burada ki sıkıntı bence şu. Biz normal de sandıkları okullarda bıraktık. Oradan ayrıldıktan sonra sandıklar üzerinde yapılan bir oyun olduğu söyleniyor. Bu da şu anda Ereğli'yi geriyor. Ereğli'nin gerilmemesi ve gerekli müracaatların yapılarak itiraz ise itiraz, hata varsa düzeltme, ama şu anda sandıkları geç getirerek, her sandıkta 3-5 oy farkla burada seçimi alma gibi bir düşüncenin olduğu ortada." dedi.

Bu sırada seçim bürosuna girmek isteyen kalabalığa polis müdahale etti. Kalabalığın ilerlemesine izin vermeyen polislere de tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partililer sloganlarla protesto etti. Protesto sırasında AK Parti' ye ait olan seçim otobüsünün kalabalığın arasına doğru geldiğini gören ve otobüse doğru yönelen Cumhuriyet Halk Partilileri Polis engellemeye çalıştı. Polis AK Parti'ye ait seçim otobüsünün uzaklaşmasını söylemesi üzerine otobüs sürücüsü hızla uzaklaştı.

Kalabalığın yeniden toplanması üzerine polis partililerden uzaklaşmasını istedi. Bu sırada polise de tepki gösteren Partililer, 'Ereğli Burada Candan nerede, Hırsız Candan' sloganları eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Halk Partisi seçim bürosuna gitti. Seçim bürosu önünde toplanan bazı partililer, kendilerine küfür ettiğini iddia ettikleri sürücünün aracını tekmeleye başlayan kalabalığa diğer partililer engel olmaya çalıştı.

Diğer yandan çıkan olaylar nedeni ile Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nden çevik kuvvet ve genel hizmet polisleri ilçeye geldiği belirtildi.

    Polis ilçede geniş güvenlik önlemi alırken, saat eski saate göre 01.00 olmasına rağmen oy sandıklarının seçim kuruluna gelmediği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar