AK Parti'li belediyenin dağıttığı gıda yardımı fişi tepkiye sebep oldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, AK Parti'li belediyenin vatandaşlara dağıttığı 50 liralık gıda yardımı fişi tepkilere sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'li belediyenin dağıttığı gıda yardımı fişi tepkiye sebep oldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, AK Parti'li belediyenin vatandaşlara dağıttığı 50 liralık gıda yardımı fişi tepkilere sebep oldu. CHP Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan hakkında suç duyurusunda bulundu. Muhalefet partileri, bunun seçim öncesinde etik olmadığını savundu. Milletvekili Ören, insanların yoksulluklarını yüzüne vurarak çek dağıtılmasını, yaşlı insanların güvenlik görevlilerince tartaklanmasının siyasi, insani ve ahlâki olarak doğru bulmadığını söyledi. AK Parti'den Turgutlu'da tekrar aday gösterilen Başkan Orhan ise bu yardımları yılın 365 günü yaptıklarını belirtti.

Hasan Ören, alışveriş çeklerinin bedelini Turgutlu Belediyesi’nin ödediğini dile getirerek, “Fakat çek üzerinde, AKP adayı Serhat Orhan’ın ismi yer almaktadır. Çeki alan vatandaşlar ise AKP yandaşı Edanur Bizim Market’e yönlendirilmektedir. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarına ilişkin 554 sayılı kararında, adayların hediye ve eşantiyon dağıtmaları ve dağıttırmalarının, belediyelerin seçmenin oyunu etkileyecek girişimde bulunmalarının yasak olduğu ve 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Kanunu'nun 152 maddesinde 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılacağı belirtilmektedir. Seçim yasaklarını, hukuku ve demokrasiyi hiçe sayan AKP adayı hakkında suç duyurusunda bulundum.” dedi.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, yaptığı açıklamada seçim arifesinde bu yapılanın yanlış olduğunu söyledi. Başkan Orhan’ın duygusal davrandığını ileri süren Doğrucu, seçimi kaybedeceğini anladığı için bu davranış biçimine girdiğini savundu. MHP İlçe Başkanı Sedat Kutlu da, “Karşı olduğumuz konu, bu fişlerin adaletsiz dağıtılması ve bu olayın seçim arifesinde yapılması. Bizim yaptığımız araştırmada bazı kişilerin, aldıkları gıda fişi karşılığında alkol alıp ertesi gün yine giderek fiş almasıdır. Bu iddialı bir sözdür. Biz buna isyan ediyoruz. İnanıyoruz ki gıda fişi alanlar bunun cevabını sandıkta verecektir, çünkü vatandaşlarımız fiş alırken mahcup oluyorlar. Onların gururlarıyla oynanıyor. Bu nedenle o garibanlar sandıkta gerekli cevabı verecektir. Yapılanı etik bulmuyoruz.” dedi.

Başkan Serhat Orhan ise gıda yardımı fişi dağıtmalarının bugüne mahsus olmadığını belirterek, “Dar gelirli vatandaşlarımız, Turgutlu içinde belirlediğimiz işyerlerinden paketlerini alabilirler. Hem esnaf kazansın hem de vatandaşımız sebeplensin. Turgutlu Belediyesi, bu uygulamayı 10 yıldır yapıyor. Belediyemiz, 365 gün dar gelirli vatandaşımızın arkasındadır. Bu olay bugüne mahsus değil.” şeklinde konuştu.

Turgutlu Belediyesi'nin otoparkta dağıttığı 50 liralık gıda yardımı fişinden almak isteyenler birbiriyle yarıştı. Dağıtımın yapılacağı belediyenin zemin katındaki otoparkta toplananlar, izdihama sebep oldu. Kapalı otoparkta havasızlık sebebiyle sıkıntılı anlar geçiren vatandaşlar arasında zaman zaman sıra tartışmaları yaşandı. Belediyenin özel güvenlik görevlileri, izdihamı önlemede yetersiz kaldı. CİHAN

Yorumlar