AK Partili belediye başkanına suç duyurusu

Saadet Partisi'nin (SP) Samsun Bafra Belediye başkan adayı Selçuk Yıldırım, AK Partili Belediye Başkanı hakkında seçim yasaklarını çiğnediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili belediye başkanına suç duyurusu

Saadet Partisi'nin (SP) Samsun Bafra Belediye başkan adayı Selçuk Yıldırım, AK Partili Belediye Başkanı hakkında seçim yasaklarını çiğnediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Yıldırım, Bafra Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye başkan adayı Zihni Şahin hakkında yaptığı suç duyurusu ile ilgili açıklamasında şöyle dedi: "İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 9 Şubat 2012 tarihinde Türkiye genelindeki tüm büyükşehir belediyelerinin tanıtım ve kutlama harcamaları ile ilgili bir genelge yayınlandı. Bu genelgeye göre şehir genelinde birçok noktada bulunan reklam panolarına büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının kendi fotoğraflarının ve isimlerinin bulunduğu reklam afişleri ön plana çıkarılarak reklam yapılamayacak denildiği halde, belediye başkanlarının, Bafra da dahil olmak üzere, bu genelgeyi hiç dikkate almadan bildiğini okuduğu görülmektedir. Bu genelgeye göre aşağıdaki suçlar işlenmektedir: Genelge’de 'Belediyelerce gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinde belde halkının algılaması dikkate alınarak pozitif algılamayı sağlayacak şekilde beldenin tanıtımı esas alınacak, belediye başkanının şahsi tanıtımının yapıldığı düşüncesine sebebiyet verebilecek uygulamalardan özenle kaçınılacaktır' ifadeleri yer almaktadır. Sayın Başkan ise tam tersine belediye imkânlarıyla şahsi ve parti reklâmı yaparak, kamu kaynaklarını talan etmekte ve zarara uğratmaktadır. Bafra Belediyesi’ne ait olan bu bilbordlarda yol ve kaldırım yapımı, asfalt yenilenmesi ve çevre düzenlemesi gibi rutin hizmetler için tanıtım yapmak yerine bilgilendirme gereken hizmetler belirlenerek bu hizmetler için tanıtımının yapılması gerekirken; Sayın Başkan’ın resimleri ve AK Parti’nin reklam görsellerinden parti logosu çıkartılarak şahsi reklâm yapılmaktadır. Sayın Başkan’ın ve AK Parti’nin kanun, yönetmelik ve genelgelere aykırı olduğu halde; aday tanıtımı için belediye imkânlarını kullanarak vatandaşı reklam bombardımanına tutması ile haksız ve kanunsuz bir uygulamaya imza atılmaktadır. Genelgede 'Belediyelere ait reklam panolarında kutlama mesajları yayınlanırken belediye ya da yapılan hizmetler yerine belediye başkanının adı ile fotoğrafının ön plana çıkarılması biçimindeki uygulamalardan kaçınılacaktır' ifadeleri yer almaktadır. Sayın Başkan mevcut uygulamasında ise kamu kaynaklarını kullanarak kendi reklamını yapmaktadır. Böylece 30 Mart yerel seçimleri öncesinde ‘tarafsızlık ve eşitlik ilkesi’ ayaklar altına alınmaktadır. Sayın Başkan’ın isminin ve resminin belediye bilbordlarında kullanılarak şahsi reklam yapması; İçişleri Bakanlığı Genelgesi, Danıştay kararları ile YSK kararlarını hiçe saymak demektir. Şimdi birçok il ve ilçede YSK tarafından veya mahkeme kararlarıyla iptal edilen uygulamanın, acilen Bafra’da da sonlandırılması gerekmektedir. Bu kanun tanımaz anlayışa dur demek için yetkilileri göreve davet ediyor, suç duyurusunda bulunup, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesini paylaşarak, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.’’ CİHAN

Yorumlar