AK Partili başkandan Büyükşehir'e tepki

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun sahil yolu projesi konusunda yapılan uygulamalar konusunda tarafına bilgi verilmediğini belirterek, "Biz basından mahkemeye verildiğimizi öğreniyoruz." dedi. Samsun Büyükşehir Belediye...

Google Haberlere Abone ol
AK Partili başkandan Büyükşehir'e tepki

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun sahil yolu projesi konusunda yapılan uygulamalar konusunda tarafına bilgi verilmediğini belirterek, "Biz basından mahkemeye verildiğimizi öğreniyoruz." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır'ın Meclis Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Atakum ve Bafra ilçesine yapımına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan sahil yolu projesi ile ilgili hazırlanan imar planı teklifi görüşüldü. Teklif hakkında söz alan CHP Meclis Üyesi Erkan Akyüz, sahil yolu projesi ile sahilin gasp edilmesine karşı çıktıklarını söyledi. Samsun'da deniz sefası yapılacak tek yerin proje alanı olduğunu söyleyen Akyüz "Denize inilemeyecek, orası gezi yolu olacak. Halkın kullanımına sunmaksa amaç orayı neden betonlaştırıyoruz ve doğayı mahvediyoruz? Sahil yolunu bir kişinin değilde, Samsun halkının hayal ettiği gibi yapalım "dedi.

Daha sonra konuşan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise şunları kaydetti;" Büyükşehir Belediyesi değişik ilçelerde uygulamaya geçtiği zaman bizimle bilgi paylaşımında bulunup en azından bilgi verip bizi de başkanlar düzeyinde o alanda çağırırsa bizde bu konuda bilgilenmiş oluruz. Yoksa biz basından mahkemeye verilmiş olduğumuzu öğreniyoruz. Bizim orada çalışma yapıldığını öğreniyoruz. Burada bilgi paylaşımında eksiklikler var. Atakum'da bir çalışma başlatılıyorsa Atakum Belediye Başkanının, 19 Mayıs'ta bir çalışma yapılıyorsa 19 Mayıs Belediye Başkanının, yarın İlkadım'da çalışma yapılacaksa İlkadım Belediye Başkanının birileri tarafından bilgilendirilmesi gerektiği noktasında daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda daha hassas olunması gerektiği konusunu sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'na iletirseniz sevinirim."

Yapılan eleştirilere cevap veren AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır ise söz konusu sahil yolu projesinin en kısa zamanda bitirileceğini belirterek, sahil alanının kamu ve halkın kullanımına açılacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından oylamaya sunulan teklif, oy çokluğu ile kabul edildi.

CİHAN

Yorumlar