AK Parti'li aday adaylarından başkan adayına tepki

Ak Parti, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi adayını açıklamasının ardından ilçedeki partililer tepki mitingi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'li aday adaylarından başkan adayına tepki

Ak Parti, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi adayını açıklamasının ardından ilçedeki partililer tepki mitingi düzenledi. Belediye başkanlığı için AK Parti’den 21 kişinin başvurduğu ilçede, seçilmeyen 17 aday, partinin aday gösterdiği Mehmet Ekinci’ye karşı birleşti.

    Adayın değişmesi için girişimlerde bulunan aday adayları, sonuç alamayınca Eyübiye’de miting düzenledi. Eyyübiye Meydanı'nda toplanan kalabalık adayın değiştirilmesi için AK Parti’ye çağrıda bulundu. Aday adayları, AK Parti’yi sevdiklerini ancak yanlış aday tercihinde bulunulduğunu söyledi.

    Aday adayları kalabalığa Başbakan Erdoğan’ın ‘ya millet, ya da zillet’ sloganıyla seslendi. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum‘ mısraları ile sevdiklerine seslenen AK Parti aday adayı Hasan Çeçe, “Ak Parti’ye 3 teklif sunduk. Teklifler doğrultusunda yol haritası çizeceğiz. Öncelikle adayımızın kazanamayacağını bile bile bu meydanda olmasını istemiyoruz, istifa etmesini bekliyoruz.” dedi. Aday adayı Mehmet Alak ise partinin adayı kabul ettirmek için pazarlık yaptığını ancak kabul etmediklerini ifade etti. Adayın değişimi için ısrarlı olduğunu dile getiren Alak, “Ya bu aday geri ekilecek ya da halk geri çekilecek.” şeklinde konuştu. Halil Peltek ise yıllarca AK Parti’ye gönül verdiklerini, hizmet ettiklerini söyledi. Çeşitli dönemlerde milletvekilliği veya belediye başkanlığı için aday adaylıklarında bulundukları seçildikleri halde partiye küsmeden hizmet ettiklerini belirtti. Çeşitli hile ve entrikalarla milletvekilliğinin alaşağı edildiğini ileri süren Peltek, “Ama biz bu millet uğruna yılmadık, devam ettik. Partide çalıştık, destek verdik. Biz dava uğruna, milletin refahı, huzuru için çalışıyoruz. Biz bu partiyi elimizde büyüttük sizlerle beraber.” ifadelerine yer verdi. Necip Fazıl’ın ‘heyhat dünkü yabancı bugün bu handa hancı’ mısraları ile seçilen adaya tepki gösteren Peltek, “Biz bu oluşumlara, entrikalara, kurgulanmış adaylara hayır diyoruz. Biz hepsinden çok Ak Partiliyiz. Çünkü biz ak insanlarız. Yanılmaya müsait toplum değiliz. Bu partiyi birlikte büyüttük Sayın Başbakanımızla beraber nefer gibi çalıştık. Bugün de değişmesi için beraber çalışacağız. Burada 15 bin insan var. Bu 15 binler milyonlar olur.” ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından aday adayları topluca kalabalığı selamladı. Mitinge gelen kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar