AK Parti'den istifa eden vekiller, uçağa polis çağrılarak indirildi

Türkçe Olimpiyatları için Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Chicago uçağına binen AK Parti'den istifa eden 3 milletvekili ile görevliler arasında 'yer tartışması' yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den istifa eden vekiller, uçağa polis çağrılarak indirildi

Türkçe Olimpiyatları için Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Chicago uçağına binen AK Parti'den istifa eden 3 milletvekili ile görevliler arasında 'yer tartışması' yaşandı. Uçağa polis çağrıldığını ve iki polisin elinden tutup uçaktan çıkarmaya çalıştığını aktaran bağımsız milletvekili Muhammed Çetin, diğer yolcuları mağdur etmemek için kendi isteği ile indiğini söyledi.

Türkçe Olimpiyatları’na gitmek için THY’nin Chicago uçağına binen milletvekilleri sorun yaşadı. AK Parti’den istifa eden bağımsız milletvekili Muhammed Çetin, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan uçuş öncesi yer tartışması yaşadı. Atatürk Havalimanı’ndan Chicago’ya gitmek için gelen milletvekilleri 13.40’da kalkacak uçağa bindi. THY uçağına ekonomik sınıftan bilet alan Çetin, business classta bulunan arkadaşıyla yer değiştirmek istedi. Yer değiştirdikten sonra kabin ekibinin buna karşı çıkması üzerine tartışma yaşandı. Uçağa polis çağıran ekipler, milletvekili Çetin’i indirmek istedi. Duruma tepki gösteren diğer milletvekilleri ve Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan da uçaktan indi. Uçak saat 16.11’de hareket edebildi.

Çetin, Twitter hesabından şu bilgiyi verdi: “THY’nin Chicago uçuşunda beni polisle indireceğiz diye Türkçe ve İngilizce anons yapılıyor. İki polis elimden tutup çıkarmaya çalıştı. Uçaktan ittiler ben çıkacaktım kapıya kadar gitmiştim itilince vazgeçtim. Yolcular gitsin diye kendi isteğimizle indik yerli ve yabancı yolcular bizleri alkışla uğurladılar.”

Bu arada, ABD’li bir yolcu da, seferin yaklaşık 3 saat rötar yapması üzerine uçmaktan vazgeçti. Baram isimli yolcu, “Uçağın neden gitmediği hakkında hiçbir fikrim yok. Ne olduğunu da bilmiyorum. Uçakta bir gecikme var ve ben biran önce evime gitmek istiyorum.” dedi.
CİHAN

Yorumlar