AK Parti'den istifa eden Kalkan: Bu da benim onurumdur

AK Parti’den istifasını önce Twitter’dan açıklayan, bugün de düzenlediği basın toplantısı ile resmen istifa ettiğini duyuran İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, yolsuzluğun örtbas edilmesine karşı çıktığı için partiden ihraç istemiyle disipline sevk edildiğ.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den istifa eden Kalkan: Bu da benim onurumdur

AK Parti’den istifasını önce Twitter’dan açıklayan, bugün de düzenlediği basın toplantısı ile resmen istifa ettiğini duyuran İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, yolsuzluğun örtbas edilmesine karşı çıktığı için partiden ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini söyledi. Kalkan, “Bu da benim onurumdur.” dedi.

AK Parti’den istifa eden Erdal Kalkan, istifasıyla sonuçlanan sürecin perde arkasını anlattı. TBMM’de basın toplantısı gerçekleştiren Kalkan, şu ifadeleri kullandı: “17 Aralık 2013’te başlatılan operasyonda yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet gibi iddiaların, yargı erkinin önünü kesmek, hukuku açıkça katletmek suretiyle örtbas edilmek istendiğine ilişkin güçlü bir izlenim edindim. Bu tavır ve davranışlara milletvekili olmamın ötesinde bir hukukçu olarak karşı çıktım. Hukuka saygıyı önerdim. Ancak sonucun değişmediğini gördüm. Sonuç değişmediği gibi son günlerde daha vahim hal aldı. Sayın Erdoğan, devlet imkanlarıyla açılış adı altında yaptığı siyasal toplantılarda şimdiye kadar görülmedik bir biçimde hukuku, hukuk kurumlarını açıktan hedef alıyor. Bu, sadece Türkiye tarihinde değil medeni dünyada görülmemiş bir hukuk skandalıdır. Bütün bu uyarılarım dikkate alınmadığı gibi, parti ve hukuk devleti ilkesini korumaya çalışan görüşlerim nedeniyle ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildim. Bir yolsuzluk ve hukuksuzluk nedeniyle değil, yolsuzluklara ve hukukun katledilerek yolsuzluğun katledilmesine karşı çıktığım için. Bu da benim onurumdur. Gerisi teferruattır. Bu nedenle AKP tabanında son derece saygın yurtsever namuslu milyonlara ve bütün yurttaşlarıma bundan sonra bağımsız milletvekili olarak hizmet edeceğimi belirterek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ettim.”
CİHAN

Yorumlar