AK Parti'den istifa eden Çakar: İl yönetimi korkak tavır sergiledi

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan "müteahhit" kavgası kızışıyor. İstifasıyla zirveye ulaşan krizle ilgili açıklama yapan Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, il yönetimini korkak tavır sergilemekle suçladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den istifa eden Çakar: İl yönetimi korkak tavır sergiledi

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan "müteahhit" kavgası kızışıyor. İstifasıyla zirveye ulaşan krizle ilgili açıklama yapan Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, il yönetimini korkak tavır sergilemekle suçladı. Twitter’den açıklamada bulunan Çakar, “Şimdi karalama kampanyası başlatıldı. İstifa kararımı bir hafta önceden verdiğimi bilenler bilir. Son dakikaya kadar, seçilmiş meclis üyelerinin onurunu kıran söylemlerin düzeltilmesi için açıklama yapılmasını parti il yönetiminden istedim ancak parti il yönetimi bu konuda bir açıklama yapmayacaklarını söyledi. Bu tavır korkak bir tavır olup kabul edilebilir değildir.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’la yaşadığı tartışmadan sonra istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkan Vekili Çakar, kendisiyle ilgili karalama kampanyası başlatıldığını öne sürerek, şunları kaydetti: “Bilal Doğan Bey'in grup başkan vekili olmasını ben teklif ettim. İmar komisyonunda görev de istemedim. Bu hususlar bilindiği halde hakkımda haksız bir karalama kampanyası yapılmasını dikkatle izliyorum. 'Grupta seçilemedi diye istifa etti' söylemi doğru değildir. Grup toplantısında hiçbir konuda aday olmadım ve seçim de yapılmadı. Karalama devam ederse bu görevleri benim kendimin istemediğimi belgeleriyle ispatlarım. 'Meclis üyeliğinden de istifa etsin' diyenler için de önümüzdeki günlerde açıklama yapacağım. Birilerine, 'Şunu yapmayın. Şunlar şurada olmasın.' diyenler, başkalarını menfaatçi olabilir ihtimaliyle suçlayıp rencide edenler, öncelikle dönüp kendi hayatlarına, vicdanlarına baksınlar. Kendilerine, 'Acaba ben bu söylediklerimin ne kadarını gerçekleştiriyorum?' diye sorsunlar. Bunu tüm parti yöneticileri ve milletvekileri için söylüyorum.”

Milletvekili Aşlık'ın, müteahhit meclis üyelerinin imar komisyonlarına girmesine tepki göstermesi ve ardından yapılan açıklamalar krize sebep oldu. AK Parti’nin son iki dönemdir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği'ni yapan Kenan Çakar, meclis üyelerinin potansiyel menfaatçi olarak görüldüğünü öne sürüp istifa etti. Çakar, “Bu bir karalama kampanyasıdır. Bunun yapılacağını bilebilecek kadar siyaseti iyi okuyorum. Bu kampanyanın yapılabileceğini bildiğim halde, sadece insanların onurlu mücadelesini vermek adına bir eylemi başlattım. Bundan sonra seçilmiş insanlara potansiyel hırsız gözüyle kimse bakmaz. Bundan sonra da umarım orada kalan 50 meclis üyesine gözleri gibi bakarlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar