AK Parti'den istifa eden başkan: Yasal olmayan işi yapmadım, aday gösterilmedim

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Umutlu Belde Belediye Başkanı Hidayet Karabulut, iki dönemdir AK Parti belde belediye başkanı olarak görevini sürdürdüğünü belirterek, AK Parti eski İlçe Başkanı Adem Darımlı ve Başkan Yardımcısı Bekir Dinç’in, kendis.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den istifa eden başkan: Yasal olmayan işi yapmadım, aday gösterilmedim

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Umutlu Belde Belediye Başkanı Hidayet Karabulut, iki dönemdir AK Parti belde belediye başkanı olarak görevini sürdürdüğünü belirterek, AK Parti eski İlçe Başkanı Adem Darımlı ve Başkan Yardımcısı Bekir Dinç’in, kendisinden yasal olmayan bir işi yapmasını istediğini, yapmadığı için aday gösterilmediğini iddia etti.

Umutlu Belediye Başkanı Karabulut ve AK Parti yönetim kurulu üyeleri, toplu olarak partilerinden istifa ederek Saadet Partisi'ne geçti. Başkan Karabulut, kenidisinin AK Parti Kurucular Kurulu üyesi olduğunu ve iki dönemdir belediye başkanlığı görevini yaptığını vurgulayarak, yargıya intikal etmiş bir olayda, bir kişinin yasal olmayan şekilde belediyeye alınmaması yüzünden aday aday gösterilmediğini öne sürdü.

Başkan Karabulut, şunları söyledi: "İki dönemdir belediye başkanlığını yürütüyorum. Allah’a şükür, bugüne kadar hiç bir olumsuzluk yaşamadım. En iyi şekilde görevimi yerine getirmeye çalıştım. Belediye başkanlığına aday gösterilmeyişimin sebebi; belediyede işe aldığım M.C. isimli şahıs 8. ve 9. aylarda kadroya geçmesi için yapması gereken müracaatı yapmadı. Bu yüzden bu şahıs bir gece geç saatlerde belediye binasına girerek, evrakta sahtecilik yaparak kendisini daha önceki tarihte müracaat etmiş gibi sahte evrak düzenliyor ve jandarmaya yakalanıyor. Jandarma, bu şahıs hakkında işlem yaptıktan sonra mahkemeye sevk ediyor ve mahkeme süreci başlıyor. Yani M.C. isimli şahsı kanunen alma şansım zaten yok ama sahte evrak yüzünden bu kişi yargılanıyor. Buna rağmen o dönemde ilçe başkanı olan ve il encümen üyeliği için ilçe başkanlığından istifa eden Adem Darımlı ve yardımcısı, benden bu M.C. isimli kişiyi kadrolu olarak işe almam için siyasi baskı uyguladılar. Ben bunun yasal olmadığını ve böyle bir şeyin olması gibi durumun olamayacağını ifade etmem üzerine beni Ankara genel merkeze ve bakanımıza şikayet ettiler. Onlar da sağ olsunlar bu kadar hizmetimizi bir kenara bırakarak bizi aday göstermediler. Ben de bu yüzden yıllardır hizmet ettiğim AK Parti'den istifa ederek Saadet Partisi'ne geçtim. Benle birlikte parti kadın kolları, gençlik kolları ve tüm parti teşkilatı istifa ederek Saadet Partisi'ne geçtik. Bundan sonra burada beldemize hizmet edeceğiz."


CİHAN

Yorumlar