Ak Parti'de "Paralel" İstifalar

İZMİR’de AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün’ün "Partide paralel avı yaşanıyor" diyerek, istifa etmesi ardından AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Emine Yenen de aynı gerekçeyle istifasını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ak Parti'de "Paralel" İstifalar

Yenen, "Partide paralel paranoya almış başını gidiyor. Arkadaşlarım benimle konuşmaz oldu" dedi.

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi, Diş Hekimi Emine Yenen, 2000 yılında İngiltere'de bir grup Müslüman doktor tarafından kurulan 'Yeryüzü Doktorları’nın faaliyetleri kapsamında Somali’de görev yaptığını belirtti. Yenen, bürokraside süren paralel avının parti teşkilatlarına da sıçdarığını, partililerin etiketlendiğini, dışlandığını öne sürdü. Yenen, bu yapı içinde kalamayacağını vurgulayarak istifa ederken şunları söyledi:

"Ailelerinden, hayatlarından vazgeçip bir bavulla dünyanın değişik yerlerine giderek hizmet veren bu insanlara karşı takınılan tavır artık kabul edemeyeceğimiz düzeye ulaştı. Partide paralel paranoya almış başını gidiyor. Arkadaşlarım benimle konuşmaz oldu. Yapılanlar gönüllere dokunuyor, kaldırılacak gibi değil. 'Paralel devlet', 'Haşhaşi' gibi benzetmeler bizi çok rencide etti. 17 Aralık’tan sonra parti içinde dışlandım. 'Şucu- bucu' diye yaftaladılar. Parti faaliyetleri bildirilmedi, ayrıştırıldım. Bu nedenlerle bu yapı içinde daha fazla kalmam mümkün değil, istifa ettim."

Yorumlar