AK Parti vekillerden seçim değerlendirmesi

AK Partili vekiller, Kars'ta yerel seçim çalışmalarında söyledikleri iddia edilen 'merkezi hükümet adayına destek olun yoksa hizmetler aksayabilir' sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. AK Partili vekiller, "Amaç AK Parti veya MHP'den belediyeyi...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti vekillerden seçim değerlendirmesi

AK Partili vekiller, Kars'ta yerel seçim çalışmalarında söyledikleri iddia edilen 'merkezi hükümet adayına destek olun yoksa hizmetler aksayabilir' sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. AK Partili vekiller, "Amaç AK Parti veya MHP'den belediyeyi kazanan Murtaza Karaçanta değil Kars halkının ihtiyaçlarıdır." dedi.

AK Partili Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç yerel seçimlerden sonra ilk kez basının karşısına çıktı, soruları cevaplandırdı. Bir gazetecinin, 'Kars Belediyesi'nin kaybedilmesi ile şehre bakanlar eskisi gibi yoğunlukta gelecek mi? Başbakan'ın Kars'a bakış açısının değiştiği ifade ediliyor, bu doğru mu?' sorusuna Kılıç, şu cevabı verdi: "Siyasetçi akıllı ise buradan ders alır. AK Parti kendisinden olan olmayan belediye ayrımı yapmıyor. Ülkenin neresinde bir vatandaşın bir sıkıntısı var ise bu tamamen Hz. Ömer mantığıyla Başbakanımızın, bizim omuzlarımız üzerindedir. Biz bu hizmeti vermeye devam edeceğiz. O manada yeni belediye başkanımızla hiçbir sıkıntımız yok. Biz onunla beraber hangi ölçüde katkı yapabileceksek hepsine varız. Amaç AK Parti veya Murtaza Karaçanta değil Kars halkının ihtiyaçlarıdır."

Kars Belediyesi'nin iktidar partisinden olmadığı için 'ödenekler kesilir' korkusunun da şehirde dillendirildiğini soran gazetecilere Kılıç, belediyelerin ülke çapında insan sayısına göre merkezi hükümetten aldığı rakamları hatırlattı. Kılıç, şunları söyledi: "Bunu hangi belediye olursa olsun zaten almaya devam ediyor. Ama şudur, belediyeler daha uyumlu oldukları takdirde gerek partinin kendi belediye başkanı da olabilir başka partilerden belediye başkanları da olabilir, kendilerinde bir keramet varsa, kendinde proje yapabilme kabiliyeti varsa, ekipleri varsa, uyumlu bir adamsa, öyle kafatasçı bir manada particilik yapmıyorsa bu adamlar daha çok hizmet edebilirler. Bunun bu süreçte Kars iyi örneklerini yaşar. Kötü örneklerini değil, bizim temennimiz desteğimiz gayretimiz hep bu yönde olacak."

Milletvekili Arslan ise merkezi hükümetin getirdiği hizmetlerin kendilerince takip edilmesinin farklı, belediyenin yaptığı hizmetlerin ise farklı olduğuna değinerek, "Belediyeler nüfus oranında bir para alıyorlar. O parayı nasıl değerlendirecekleri onların kabiliyetine kalmış. Bir belediye başkanımız bizden yararlanmak isterse il adına biz her zaman destek veririz. İki merkezi hükümet marifetiyle Kars'a getirdiğimiz hizmetleri getirmeye devam etmeliyiz ki yine AK Parti büyümeye devam etsin." dedi. CİHAN

Yorumlar