AK Parti taraftarları Samanyolu önünde eylem yaptı, tehditler savurdu

Samanyolu Yayın Grubu önünde toplanan grup, eylem yaptı. Binanın önündeki bayrak direğine tırmanan bir gösterici, Samanyolu flamasını indirdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti taraftarları Samanyolu önünde eylem yaptı, tehditler savurdu

Samanyolu Yayın Grubu önünde toplanan grup, eylem yaptı. Binanın önündeki bayrak direğine tırmanan bir gösterici, Samanyolu flamasını indirdi. Bazı göstericiler, demir kapıları zorlayarak binaya girmeye çalıştı. Polisin olay yerine çok geç gelmesi ve eylemcilerden birinin kelime-i tevhid'i bile söyleyememesi dikkat çekti.

Samanyolu Haber Televizyonu, geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı'na açıklama yapan İsrailli bir yetkilinin sözünü, haberinde kullandı. Ancak yetkilinin kullandığı ifade, haberde, televizyonun görüşüymüş gibi algılanmaya sebep olacak şekilde yer aldı. Kurum, üzüntülerin ifade edildiği bir açıklama yayınladı.

Bu gelişmelerden sonra dün Samanyolu Yayın Grubu'nun Çamlıca'daki binası önünde toplanan grup, getirdikleri dövizler ve sloganlarla basın açıklaması yaptı. AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanlısı sloganlar atılan gösteride, televizyon kanalına hakaretler edildi, tehditler savruldu. Sadece sivil polislerin görev aldığı eylemde, çevik kuvvetin önlem almaması fiziki saldırılara sebep oldu.

Gruptan bir kişi, 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları eşliğinde duvardan atlayıp bahçede bulunan bayrak direğine tırmandı, Samanyolu flamasını indirdi. Şahsın sivil polisler tarafından yakalanmasının ardından grup içinden bazı kişiler, binaya girmek için demir kapıları zorladı. Yayınların devam ettiği, yüzlerce kişinin çalıştığı binada büyük korku yaşandı. Gözaltına alınan şahıs, televizyon yöneticilerinin araya girmesiyle serbest bırakıldı. Omuzlara alınan eylemci, kelime-i tevhid'i bile söyleyemedi. Şahıs, 'Hz. Muhammed'den başka ilah yoktur' anlamına gelen 'La ilahe Muhammed' şeklinde slogan atarak grubu galeyana getirmeye çalıştı. Gruptan bazı kişiler de sloganı tekrarladı. Eylemciler arasında tinerciler olduğu iddia edildi.

Bu arada, Üsküdar'ın AK Partili Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen'in 34 GEV 57 plakalı seçim propaganda aracı, bina önüne gelerek dakikalarca yüksek sesle dombıralı seçim şarkısı yayını yaptı, halkı galeyana getirmeye çalıştı.

Çevik kuvvet polisi, kalabalık dağıldıktan sonra olay yerine geldi.
CİHAN

Yorumlar