AK Parti'nin kuruluş yıl dönümüne 'özel' tercih

14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyasal hayatında yerini alan AK Parti, 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin kuruluş yıl dönümüne 'özel' tercih
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "AK Parti her zaman halkımıza açık. AK Parti sadece resmi görevlileriyle değil, bu partiye gönül vermiş insanlarıyla da bir parti. Dolayısıyla açık havada olması zaten halkımızın da doğal olarak iştirakini öngören bir yaklaşım. Bunu özellikle Başbakanımız tercih etti." dedi.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyduğu sırada şehit düşenlerin anısına, kutlama yapılmayacak ancak AK Parti Genel Merkezi geniş katılımlı sade bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, partinin 15. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenecek programa ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin 2002 yılından bu yana da ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğini belirten Yılmaz, AK Parti'nin, "Kurucu Genel Başkan", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan ve Türkiye'ye çok büyük hizmetler yapan bir parti olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü etkinliğinin ilk kez açık alanda düzenleneceğine işaret eden Yılmaz, etkinliğin, yaşanan sürecin ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştirileceğini bildirdi.

"Meydanların ruhuna uygun bir tercih"

"Kurucu Genel Başkanımızdan da bir mesaj bekliyoruz doğrusu." ifadelerini kullanan Yılmaz, şunları söyledi:

"Genel Başkanımız, Başbakanımızın da konuşmaları olacak. Ayrıca kaynaşma ve sohbet imkanı olacak. Her kademeden 5 binin üzerinde resmi davetli var. Ayrıca AK Parti her zaman halkımıza açık. AK Parti sadece resmi görevlileriyle değil, bu partiye gönül vermiş insanlarıyla da bir parti. Dolayısıyla açık havada olması zaten halkımızın da doğal olarak iştirakini öngören bir yaklaşım. Bunu özellikle Başbakanımız tercih etti. Bu, meydanların ruhuna uygun bir tercih diye düşünüyorum. Halkımız günlerdir açık havada demokrasi nöbeti tutuyor, demokrasiye, vatan ve millete olan bağlılığını gösteriyor. Biz de AK Parti olarak bugünlerin muhabbetine uygun bir şekilde etkinliğimizi gerçekleştireceğiz."

Yorumlar