Ak Parti, Mardin’de 3 ilçe teşkilatının istifasını istedi

AK Parti Genel Merkezi, 30 Mart yerel seçimlerde Mardin’de başarısız olan Artuklu İlçe Teşkilat Başkanı Medeni Çelik, Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi ve Savur İlçe Başkanı İlhan Fidan’ın istifasını istedi. İstifası istenen...

Google Haberlere Abone ol
Ak Parti, Mardin’de 3 ilçe teşkilatının istifasını istedi

AK Parti Genel Merkezi, 30 Mart yerel seçimlerde Mardin’de başarısız olan Artuklu İlçe Teşkilat Başkanı Medeni Çelik, Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi ve Savur İlçe Başkanı İlhan Fidan’ın istifasını istedi. İstifası istenen ilçe başkanları, pazartesi günü istifalarını genel merkeze sunacakları belirtildi.

    30 Mart yerel seçimlerde Mardin’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 8 ilçe belediyesini BDP’ye kaptıran AK Parti, sadece Midyat ve Yeşilli ilçesinde belediye başkanlığını kazandı. Söz konusu istifalarla ilgili AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, parti merkezinde düzenlediği basın açıklamasında istifalarla ilgili açıklama yaptı.

İbrahim Fide, 30 Mart yerel seçimlerden sonra AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan değerlendirme sonucu Mardin’de Artuklu, Midyat ve Savur'da ilçe teşkilat başkanları ve yönetiminin birlikte istifaları istendiğini belirtti.

    Son günlerde yerel basında partileriyle ilgili bazı yayınlar yapıldığını belirten Fide, basında çıkan haberler üzerine genel merkeze giderek süreç hakkında bilgi istediklerini söyledi. Genel merkezin kendileriyle çalışacağını söylediğini ancak bazı ilçelerde tasarruflara gidilmesi gerektiğini kendilerine bildirildiğini belirten Fide, "Mardin’de 10 tane ilçemiz var. Bunların tamamı değerlendirmeye alındı. 2 aydır yapılan değerlendirme sonucu 3 tane ilçemiz istifa etmesi gerektiği karara bağlandı. Artuklu İlçe Teşkilat Başkanı Medeni Çelik, Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi ve Savur İlçe Başkanı İlhan Fidan’ın istifası istendi. Üzülerek söylüyorum. 3 ilçemizin teşkilatının yönetiminin istifalarını alacağız. Bu saatten sonra başka bir tasarruf olmayacaktır. Arkadaşlar yine bizimle çalışacaklardır. Pazartesi günü arkadaşlarımız istifalarını sunacaklar." dedi.

    Artuklu İlçe Teşkilat Başkanı Medeni Çelik ise istifa kararı ile ilgili konuşmak istemediğini ancak pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında istifasını genel merkeze sunacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar