AK Parti İzmir'de müteahhit kavgası istifası

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda, müteahhit kavgası istifayla sonuçlandı. Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İzmir'de müteahhit kavgası istifası

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda, müteahhit kavgası istifayla sonuçlandı. Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, partisinden istifa etti. Söz konusu kavga, 50 AK Parti'li Büyükşehir Belediye Meclisi üyesinin yaptığı toplantıdan sonra gündeme geldi. Toplantıya katılan İzmir Milletvekili Ali Aşlık, müteahhit meclis üyelerinin imar komisyonunda yer almamasını istemişti. Mesleği müteahhitlik olan partili isimlerden bazıları ise Bayraklı, Konak, Gaziemir, Karabağlar ve Balçova belediye meclislerinin imar komisyonlarına girdi. Bunun üzerine Aşlık, “En ufak bir yanlışta gözünün yaşına bakmayız.” açıklaması yaptı. Müteahhitlik yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Çakar, Aşlık’a tepkisini Twitter hesabından gösterdi.

Yusuf Kenan Çakar, müteahhitlerin imar komisyonlarına girmemesi yönündeki açıklamanın kişileri peşinen mahkum etmek olduğunu öne sürerek şunları yazdı: “Seçilmiş meclis üyelerini müteahhit diye daha ilk günden potansiyel menfaatçi gören siyasetçiler, bu insanların onurunu hiç mi düşünmezler? Geçmişte bu görevleri yapmış ve gelecekte yapacak insanları peşinen mahkûm etmek hangi vicdana sığar? Bu bakış, gelmiş gelecek tüm ilçe ve büyükşehir meclis üyelerini, çalışan bürokrat ve memurları da itham eden, kabul edilmez bir yaklaşımdır. Bu sözleri sayın bakanın söylediği yanlıştır, bakana da iftiradır. Bunu sayın bakanın söylemediğini bile bile sessiz kalanlar da sorumludur. Bu ancak ve ancak meclis çalışma usullerini, karar alma süreçlerini bilmeyen insanların düşüncesidir ve haksızlıktır. Bu komisyonlara giren insanların, bir ay sonra hangi yeni iş alanlarına girebileceğini kim bilebilir? Serbest çalışan mimar ve mühendisler, şehir plancıları, harita mühendisleri müteahhitlere veya arsa sahiplerine iş yapar. Bu bakışla onlar da imar komisyonunda olmamalı değil mi? Peki bu doğru mu? Mantıklı mı? Yoksa bu sözlerin başka amacı mı var?”

İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Bu gelişmelerden sonra Twitter hesabından, “Bu konularla ilgili düşüncelerimi paylaşmaya devam edeceğim.” diyen Çakar, bugün de AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı: “Herkes öncelikle vicdanına, sonra millete, sonra da hukuk önünde hesap verir. Kimse kimseyi potansiyel suçlu görerek itham etmemeli. Başkalarını potansiyel suçlu gibi görme alışkanlığında olanlar, öncelikle dönüp kendilerine bakmalı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa ettim.” CİHAN

Yorumlar