AK Parti İzmir’de İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yenen de istifa etti

AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatlarındaki istifa furyası sürüyor. Geçtiğimiz gün, ‘partide cadı avı yaşanıyor’ diyerek istifa eden AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün’ün ardından, bugün de AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Dr.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İzmir’de İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yenen de istifa etti

AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatlarındaki istifa furyası sürüyor. Geçtiğimiz gün, ‘partide cadı avı yaşanıyor’ diyerek istifa eden AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün’ün ardından, bugün de AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Dr. Emine Yenen de partisinden istifa etti. Yenen, parti içinde insanların yaftalandığını, ötekileştirildiğini belirterek, "Partide paralel paranoya almış başını gidiyor. Arkadaşlarım benimle konuşmaz oldu." dedi.

Üç yıldır AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Dr. Emine Yenen, istifa kararını, yarın faks yoluyla parti genel merkezine ileteceğini söyledi. AK Parti yönetiminin, son dönemde camiaya yönelik ‘haşhaşi, terör örgütü’ gibi ithamlarını artırdığını ifade eden Dr. Yenen, “Parti içinde ‘cemaatçi’ diye yaftalamalar, ötekileştirmeler, dışlamalar artık had safhaya vardı. Bu, ayan beyan hissediliyor. Son yapılan ‘haşhaşi, terör örgütü üyesi’ gibi yaftalamalar ayyuka çıktı. Partide bıçak kemiğe dayandı.Bu ithamlar kabul edilemez düzeye ulaştı. Kendime olan saygımdan dolayı görevlerimden ve parti üyeliğinden istifa ediyorum.” diye ifade etti.

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA HAYATLARINI FEDA EDİYORLAR"

Aynı zamanda Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) üyesi olan Dr. Emine Yenen, gönüllü doktor olarak ESAFED ve Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte çeşitli Afrika ülkelerine giderek çalıştıklarını söyledi.

Camiaya mensup insanların, dünyanın dört bir yanına dağıldıklarını, ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından vazgeçerek, oradaki insanlara yardım eli uzatarak büyük hizmetlerde bulunduklarını ifade eden Dr. Yenen, “ESAFED gönüllü üyesiyim. Afrika’nın çeşitli ülkelerine gittim, orada yapılan hizmetleri gözümle birebir gördüm. Ben de elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Kamerun’a giderek gönüllü sağlık ekibinde bulundum. Somali’ye gittim ve orada Kimse Yok Mu Derneği’nin yaptığı yardımları gördüm.” dedi. Yenen, AK Parti içinde insanların 'şucu-bucu' diye yaftalandığını da sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar