AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden STK'lar üzüntülerini ifade etti

Manisa’nın Demirci ilçesinde, AK Parti Demirci ilçe teşkilatını ziyaret eden sivil toplum kuruluşları (STK), son zamanlarda Hizmet Hareketi'ne karşı yıpratma, itibarsızlaştırma hatta çok yakışıksız sözlerle yapılan kampanyaları üzülerek izlediklerini bel.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden STK'lar üzüntülerini ifade etti

Manisa’nın Demirci ilçesinde, AK Parti Demirci ilçe teşkilatını ziyaret eden sivil toplum kuruluşları (STK), son zamanlarda Hizmet Hareketi'ne karşı yıpratma, itibarsızlaştırma hatta çok yakışıksız sözlerle yapılan kampanyaları üzülerek izlediklerini belirtti. STK'lar, Hizmet Hareketi'ne, aynı itibarsızlaştırma taktiği ile hedefe konularak, hele hele 'paralel devlet' denilerek mesnetsiz, hiçbir hukuki dayanağı olmayan iftiralar atılmasından duydukları rahatsızlığı ve üzüntüyü dile getirdi.

STK temsilcilerini AK Parti'de İlçe Başkanı Mustafa Bakır, ilçe belediye başkan adayı Selami Selçuk ve partililer karşıladı. STK temsilcileri, Hizmet Hareketi'nin, evrensel yüksek insani değerler çerçevesinde bir araya gelmiş gönüllülerden oluşan bir sivil toplum hareketi olduğunu hatırlattı. Misyonu; insanlığa hizmeti Hakk'a hizmet kabul ederek, 'cehalet, ayrılık ve fakirlik' sorunlarına çözüm bulmaya çalışmak olarak açıklayan STK temsilcileri, şu görüşleri paylaştı:

"Hizmet Hareketi; eğitimle cehalete, diyalog ve hoşgörü ile ayrılığa, Kimse Yok Mu gibi yardım kuruluşları ile fakirliğe çözüm bulmaya çalışmaktadır. Yurt dışında yapılan faaliyetlerle 160 ülkeye ulaşılmış, ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlanmıştır. Bütün bu güzel hizmetleri yapan milyonlarca seveni olan Hizmet Hareketi'ne 'örgüt, ajan, çete, in, casus, fitne, paralel devlet, yargı cuntası, vaiz lobisi gibi ötekileştirici ayrımcı benzetmeler kabul edilemez. Hizmet camiası hiçbir zaman bir partinin arka bahçesi olmamıştır. Olamaz da. Sadece referandumda yeni bir anayasa ve ülkemiz adına daha özgür ve demokratik kazanımlar olabileceğini düşünerek evet tarafında yer almıştır. Doğruyu desteklemiş, yanlışa da yanlış demiştir. Dün ne diyorsak bugün de odur. Paralel devlet olmak isteseydik 160 ülkeye okul açacağımıza 81 ile vali olmak için çalışırdık. Bu iftira kampanyalarının son bulmasını istiyoruz. Bu söylemlerden rahatsızız ve biran önce son bulmasını ve bu tepkilerin sizlerin aracılığıyla genel merkeze iletilmesini istiyoruz.’’

AK Parti Demirci İlçe Başkanı Mustafa Bakır da ’’Bu söylemlerden biz de çok rahatsızız. Biz tabanda aynı değerleri paylaştığımız insanlarla bunları yaşamak hepimizi üzüyor. Ben şuna benzetiyorum. Anne-babasından ayrılmış çocuk gibi olduk. İnşallah bu günler de geçecektir.’’ dedi.

AK Parti Demirci Belediye başkan adayı Selami Selçuk ise "Bu söylemlere katılmak mümkün değil. Bizim kaynağımız bir. Bunun bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Bu yapıların birbiriyle çatışan yapılar olacağına inanmıyorum. Her iki taraf da aynayı karşısına alıp baktığında yanlış anlam verecek, davranışlarını görecek, geçeceğine inanıyorum. İnşallah parti de Hizmet de birbirini anlar." diye ifade etti.





CİHAN

Yorumlar