AK Parti ilçe binasına siyah çelenk bırakıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının sorumlusu olarak AK Parti iktidarını gören bir grup, Muğla'nın Fethiye ilçesinde protesto yürüyüşü yaptı. Ellerinle pankartlarla yaklaşık 1 kilometre boyunca sessiz yürüyüş gerçekleştiren...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti ilçe binasına siyah çelenk bırakıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının sorumlusu olarak AK Parti iktidarını gören bir grup, Muğla'nın Fethiye ilçesinde protesto yürüyüşü yaptı. Ellerinle pankartlarla yaklaşık 1 kilometre boyunca sessiz yürüyüş gerçekleştiren eylemciler AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı önüne siyah çelenk bıraktı.

Ülke genelinde milli yas ilan edilmesine neden olan Soma'daki maden faciası tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Hemen her kesimden olayla ilgili taziye ve üzüntü mesajları yayınlanırken, Fethiye'de bir grup yaşanan olayların sorumlusu olarak gördükleri AK Parti hükümetini protesto etti. Ellerinde madencilerin fotoğrafları ve dövizlerle Turizm Otelcilik Meslek Lisesi önünde toplanan kalabalık, AK Parti ilçe binasına yürüdü. Sessiz bir şekilde gerçekleştirilen eylem sırasında kalabalık AK PArti Fethiye teşkilatı önüne siyah çelen bıraktı. Burada AK Parti aleyhine slogan atan grup daha sonra ıslık ve düdük çalarak olaysız bir şekilde dağıldı.

FETHİYE GAZETECİLER DERNEĞİ: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Öte yandan Fethiye'deki gazeteciler de Soma'da yaşanan maden faciası ile ilgili ortak bir bildiri yayınladı. Fethiye Gazeteciler Derneği tarafından yayınlanan bildiride yaşanılan üzüntü dile getirirken, sorumluların cezalandırılması istendi. Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş tarafından yapılan açıklamada, gazeteciler olarak olayın takipçisi olacakları da belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: "Soma'daki kömür maden ocağında meydana gelen elim kaza nedeniyle çok sayıda maden işçimizin şehit olduğunu, yine çok sayıda işçimizin de maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bütün Türkiye'yi üzüntüye gark eden bu olayla ilgili kurtarma çalışmalarının bitimiyle birlikte gerekli inceleme çalışmalarının başlatılmasını istiyoruz. Olayın sorumluları adalet karşısına çıkartılmalı. Biz Fethiyeli gazeteciler olarak olayın takipçisi olacağız."

CİHAN

Yorumlar