AK Parti İl Başkanlığı önünde ‘özelleştirme’ protestosu

Türk-İş üyeleri; Yatağan, Yeniköy ile Kemerköy Termik Santralleri ve bu santrallere kömür veren sahaların özelleştirilmesini AK Parti İl Başkanlığı’na yürüyerek protesto etti. Kızılay Madenci Anıtı’nda toplanan grup üyeleri, buradan...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İl Başkanlığı önünde ‘özelleştirme’ protestosu

Türk-İş üyeleri; Yatağan, Yeniköy ile Kemerköy Termik Santralleri ve bu santrallere kömür veren sahaların özelleştirilmesini AK Parti İl Başkanlığı’na yürüyerek protesto etti.

Kızılay Madenci Anıtı’nda toplanan grup üyeleri, buradan il başkanlığına yürüdü. ‘Taşeron yasasına hayır’, ‘Taşeron cehennemine hayır’ dövizleri taşıyan grup, hükümet aleyhine slogan attı. İl başkanlığı önünde güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri, grubun önünü kesti. Yolun açılmasını ve bina önünde açıklama yapacaklarını belirten grup üyeleri, emniyet yetkilileriyle pazarlık yaptı. Yapılan pazarlıktan sonuç alamayan işçiler, barikatın önünde açıklama yapmak zorunda kaldı.

Grup adına yapılan açıklamada, “Bugün; ülkemizde bir yağma ve talana dönüşen özelleştirmelere karşı Yatağan, Kemerköy, Yeniköy termik santrallerinin ve kömür ocaklarının özelleştirmesini, Soma’da yaşanan cinayetleri, bayrağımıza yapılan saldırıyı ve Musul Konsolosluğumuzun işgalini, Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar gereğince protesto ediyoruz.” denildi. Başta özelleştirmeler olmak üzere, kayıt dışılığa, yüksek vergi dilimlerine, taşeron uygulamalarına, 4/b, 4/c gibi istisnai istihdam türlerinin yaygınlaşmasına ve işten atılmalara karşı mücadele verecekleri ifade edildi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar