AK Parti il başkanının gece yarısı bastığı üniversite öğrenci yurdu kapatıldı

AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu tarafından gece yarısı basılan erkek öğrenci yurdu ‘barınma’ konusunda eksiklikler’ gerekçesiyle valilik tarafından önümüzdeki pazartesi gününden başlamak üzere 30 gün süreyle kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti il başkanının gece yarısı bastığı üniversite öğrenci yurdu kapatıldı


AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu tarafından gece yarısı basılan erkek öğrenci yurdu ‘barınma’ konusunda eksiklikler’ gerekçesiyle valilik tarafından önümüzdeki pazartesi gününden başlamak üzere 30 gün süreyle kapatıldı. Zirve Erkek Öğrenci Yurdu Avukatı Teoman Yaman, yurdun kapatılma kararının hukuki değil, sipariş bir karar olduğunu söyledi. Yurtta kalan öğrenciler ise 2 hafta sonra sınavlarının başlayacağını, kararın kendilerini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Yurtta kalan iki öğrenci arasındaki tartışmayı fırsat bilen AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, meclis üyesi Cahit Aydın ve Hasan Küçük Öze, 3 Mart gece yarısı meslek yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı Zirve Erkek Öğrenci Yurdu'nu basarak bazı öğrencilere Hizmet Hareketi aleyhine eylem yaptırmıştı. AKP yetkilileri, ayrıca iki öğrenciyi yurttan beraberinde götürmüş, diğer öğrencileri ise yurttan ayrılmaları konusunda teşvik etmişti. Yurt yetkilileri de il başkanı ve meclis üyeleri hakkında işyeri, konut dokunulmazlığı ihlali gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSTEDİ VALİLİK KAPATTI

28 Şubat post-modern darbe sürecini hatırlatan kapatma kararı; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Düzce Valiliği’ne gönderdiği Eğitim Denetimleri Başkanlığı’nca şikayet üzerine yapılan inceleme sonucu düzenlenen rapora dayandırıldı. Valiliğe gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’nin yurtların kapatılması başlıklı ‘Öğrencilerin ve personelin güvenliğini sağlayamayan, sorumlu olduğu öğrencilerin barınma, beslenme ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılama yükümlülüklerini yerine getirmeyen, yurtlar hakkında tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre kapatma işlemi Bakanlık/Valilikçe yapılır. Valilikçe alınan kapatma kararı Bakanlığa bildirilir.’ 45/d maddesini hatırlatılarak, “Özel Zirve Ortaöğretim öğrencilerin barınmaları konusunda gerekli bütün tedbirler alınarak yurdun 1 ay süre ile kapatılması müdürlüğümüzce uygun mütalaa edilmektedir.” Bu yazı üzerine valilik oluruyla yurdun 17 Mart Pazartesi itibariyle 1 ay boyunca kapatılması kararlaştırıldı. Kapatılma kararı dün yurda tebliğ edildi.

Yurt İdare Memuru Mehmet Biroğlu, yurdun kapatılma gerekçesi olarak gösterilen yiyecek, içecek, barınma ve diğer konularda hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Yurda daha öncede müfettişler geldiğini, ancak hiçbir sıkıntı görülmediğini ifade eden Biroğlu, “O olaydan sonra yurdumuz kapatıldı. Mağdur olduk. Yurtta kalan 26 öğrencimiz, gitmek istemiyor, burada kalmak istiyor. Yurdun kapatılmasıyla öğrenci arkadaşlarımızın psikolojisi bozuldu, ders çalışamıyorlar. Bize 3 gün süre verdiler, pazartesiye kadar boşaltın dediler. “ diye konuştu.

ÖĞRENCİLER: PSİKOLOJİMİZ BOZULDU, SINAVLARA NASIL HAZIRLANACAĞIZ

Yurtta kalan öğrencilerden Mücahit Arslan ise iki hafta sonra sınavları olduğunu belirterek, başka bir yere gitmenin ve alışmanın zor olacağını kaydetti. Arslan, “Yurdun pazartesi günü kapatılıp boşaltılacağını duyduk. Ne yapacağımızı şaşırdık. İki hafta sonra sınavlarımız var. Bir arkadaşımız YGS’ye girecek. Psikolojik olarak çöktük. Yani başka bir yere gitmek başka bir ortama alışmak zor olacak. Yurdun kapatılma sebebini duydum. Böyle bir sebep yok. Barınmamız, güvenliğimiz, her şey çok iyi idi Allah’a şükür.”dedi.

Yurtta kalan Kubilay Türk isimli öğrenci ise müfettişlerin yurda geldiğini, önceden basılmış ‘Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli videolar izletildi mi? ‘Zorla tweet atıldı mı? şeklinde yönetildiğini belirtti. Yurtta her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Türk, “Kapatma meselesi farklı yere gitmiş, ben anlayamadım yani. Bizim verdiğimiz cevaplarla kapatma nedeni tam birbirinin tersini gösteriyor.“ diye konuştu.

AVUKAT TEOMAN YAMAN: YURDU KAPATMA KARARI HUKUKİ DEĞİL, SİPARİŞ BİR KARAR

Zirve Erkek Öğrenci Yurdu avukatı Teoman Yaman, yurdun kapatılma kararının hukuki değil sipariş bir karar olduğunu söyledi. Yaman, yaptığı açıklamada, bahsedilen gerekçenin yurdu kapatmaya yeterli bir gerekçe olmadığını belirtti. Bu kararın hukuki değil, sipariş bir karar olduğunun altını çizen Yaman, ayrıca kapatma kararını kendilerinin dün basından öğrendiklerine dikkat çekti. Bunun üzerine Milli Eğitim’den kararı istediklerini, böyle bir kararın olmadığını söylediklerini ifade eden Yaman, “Daha sonra akşam saat 19.00’a doğru Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından tebliğ bizzat elden yapılmış. Dolaysıyla bu karar hukuki olmadığı zaten buradan da belli. Tabi buna ilişkin itirazlarımızı, kaldırılması için yönetmenliğin durdurulması için gerekli girişimleri yapacağız.” CİHAN

Yorumlar