AK Parti İl Başkanı: 'Yolsuzluğu kim yapmışsa hesabını versin' anlayışındayız

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Biz açıkça şunu ifade ediyoruz, kim yolsuzluk yapmışsa, ucu nereye dayanırsa dayansın hesabını versin” dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İl Başkanı: 'Yolsuzluğu kim yapmışsa hesabını versin' anlayışındayız

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Biz açıkça şunu ifade ediyoruz, kim yolsuzluk yapmışsa, ucu nereye dayanırsa dayansın hesabını versin” dedi.

Bülent Tüfenkci, düzenlediği basın toplantısında 2013 yılında yapılan hizmetleri değerlendirdi. 17 Aralık’ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinen Tüfenkçi, partinin 3Y ilkesi çerçevesinde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele için kurulduğunu belirtti. Gezi Parkı eylemleri ile 17 Aralık soruşturmasını komplo olarak nitelendiren Tüfenkci, şunları söyledi: “AK Parti 3Y ilkesi üzerine kurulmuştur: Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele adına kurulmuştur. 11 yıllık iktidar boyunca da bu mücadeleyi sürdürmüştür. İktidarın Türkiye’ye kazandırdıklarına bakıldığında yolsuzluk yapan bir iktidarın yapacakları şeyler değildir. Biz iktidara geldiğimizde Ziraat, Halk ve Vakıflar Bankası hep görev zararları yazıyorlardı. O dönemde siyasetçilerin işi bankalardan kredi ayarlamaktı. Ben 3 yıldır AK Parti il başkanıyım. Benim yanıma bir kamu bankasından kredi alabilmek ve aracı olmam için kimse gelmedi. Biz açıkça şunu ifade ediyoruz; kim yolsuzluk yapmışsa, ucu nereye dayanırsa dayansın hesabını versin. Ama yolsuzluk sosuyla süslenilen bir operasyonla yargı eliyle siyasete dizayn veriliyorsa millet iradesine sahip çıkar.”

Tüfenkci, Malatya Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin 30 kilometrelik kısmında arazi toplulaştırma yapıldığını açıkladı. Malatya-Sivas karayolu genişletme işi için iki ihale düzenlendiğini söyleyen Tüfenkci, “Bu yolumuzun toplam uzunluğu 108 kilometre olup, iki kısım halinde ihalesi yapılmıştır. Birinci kısım ihalesini 84 milyon TL bedelle kazanan Ziver İnşaat, ikinci kısım ihalesini 158 milyon 807 bin TL ile kazanan Kolin İnşaat’ın müteahhitleri şantiyeleri kurmuş, çalışıyorlar. Malatya ile Adıyaman arasındaki ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen ve yaklaşık maliyeti 147 milyon TL olan ‘Adıyaman-Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya’ yolu ham olarak geçen ay trafiğe açıldı. Bu yolumuzun 2014 yılı içerisinde asfaltlama işi bitirilmiş olacak." ifadelerini kullandı.

İl emniyet müdürü Mustafa Aygün'ün Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevinden alınmasıyla ilgili de konuşan Tüfenkci, "emniyet müdürümüz değerli bir emniyet müdürüydü. Ben AK Parti İl Başkanı olarak şahsen gitmesine üzüldüm. Yani rahat çalıştığımız, Malatya'da güzel hizmetleri olan bir arkadaşımızdı. İnşallah daha iyi yerlerde değerlendirilir. Tasarruf İçişleri Bakanlığı'nda olmak kaydıyla ama bu operasyonla yakından bir ilgisinin olduğunu zannetmiyorum. Çünkü daha önceden de tayin konusu vardı, biliyorum" cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar