AK Parti'den açıklama: İstifa talepleri yargı konusu değildir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan belediye başkanlarının istifalarına ilişkin açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den açıklama: İstifa talepleri yargı konusu değildir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan belediye başkanlarının istifalarına ilişkin, bizim için makamlar vazgeçilmez değildir. İstifa talebimiz CHP'nin bahsettiği gibi Ceza Kanunu konusu değildir', dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan konuşmasından satır başları şöyle:

"Hizmetleri için teşekkür ediyoruz. CHP'nin kendi istifalarına bakması lazım. Biz bugün de bekliyoruz diğer gün de. Hiçbir belediye başkanımız AK Parti'den istifa etmedi. O başanımız hala partimizin mesubudur. Bugün de biliyorsunuz diğer belediye başkanımız istifa etti."

"Bu AK Parti'nin kendi içindeki dönüşümün sonucudur. İstifa talepleri ceza kanunu konusu değildir. Varsa bu yargının konusudur. Bu bir siyasi duruş. AK Parti'nin yürüyüşü var bu yürüyüşe arkadaşlarımız eşlik ediyor."

"İstifa sürecini başlatmış olmak AK Parti'nin yenilenme süreci olarak okunmakta."

CHP'nin kendi istifaslarına bakması lazım. Hiç bir belediye başkanımız AK Parti'den istifa etmedi. O başkanlarımız hala partimizin mensubudur. Bugün de biliyorsunuz diğer belediye başkanımız istifa etti.

Bir dava şuurunda adım atacaklarından eminim. Biz koltuklardan vazgeçmeyen insanlar değiliz. Makamlar gelir ve geçer. Güzel işler yapmışlardır. İnsanlar AK Parti'ye hakim parti olarak bakıyorlar. 15 yıl iktidarda kalmak kolay değil. Biz 15 yıldan beri yol yürüyoruz.

Yorumlar