AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: CHP, yıllardır Alevileri sömürdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eskiden Unkapanı'nda kaset üretimi yapıldığını ancak şimdilerde iftira kapanına dönüştüğünü, ses kayıtları üretildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: CHP, yıllardır Alevileri sömürdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eskiden Unkapanı'nda kaset üretimi yapıldığını ancak şimdilerde iftira kapanına dönüştüğünü, ses kayıtları üretildiğini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) Alevi vatandaşların oylarını sömürmekle suçladı ve "Dersim katliamının kanı hala onların elinde olmasına rağmen Alevi vatandaşlarımızı bir oy potansiyeli olarak görmüşlerdir." dedi.

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin'in proje tanıtım törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik burada yaptığı konuşmada Türkiye'de Alevi ve Kürt vatandaşların problemlerini çözecek tek partinin AK Parti olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemlerde ilk olarak ders kitaplarına Aleviliği gerçek manada anlatmak için harekete geçtiklerini hatırlatan Çelik şöyle konuştu: "Birileri Türkiye farklılıkları farklı yerlere çekmeye çalışabilir. Burada Alevi kardeşlerimiz, Alevilik bir Türkiye gerçeğidir. Alevilik bir dünya gerçeğidir. Bu güne kadar birilerini yok sayarak yok olacağını zannetmişiz. Gündüz ortasında gözünü kapatanlar sadece kendilerine gece yaparlar, kendilerini karanlığa mahkum ederler. Alevileri siz yok saydığınız zaman Aleviler yok olmuyordu. Görmezden geldiğiniz zaman onlar oyunun dışına çıkmıyorlar. Alevi kardeşlerimiz ister bize oy versin ister oy vermesin onlar bu toplumun birere saygın ferdidir. Yüz özelliğimiz varsa Alevi kardeşlerimizle 90'nı ortaktır. 10 farklılığımızdan dolayı birbirimizin gırtlağına sarılmamıza gerek yoktur. Bunu temenni edenler kötü niyetlidirler ve bu toplumun hayrını düşünen insanlar değillerdir. Milli Eğitim Bakanı olduğum dönemlerde birilerinin baskısı olmadan birileri hoşnut olsun aferin desin diye değil imanımız namusumuz, vicdanımız bunu gerektirdiği için ders kitaplarına 50 sayfa Aleviliği gerçek manada tanıtan bilgiler koyduk müfredatta buna yer verdik. Kürt meselesinde problemi çözecek AK Parti iradesi olduğu gibi Allah'ın izniyle Alevi kardeşlerimizin problemlerini çözecek olanda AK Parti'dir. Bunu tarih ve zaman gösterecektir."

"DERSİM KATLİAMININ KANI HALA ELLERİNDEDİR"

Alevi vatandaşların oylarının CHP tarafından sömürüldüğünü söyleyen Çelik, "Bizim rakibimiz olan Cumhuriyet Halk Partisi yıllar yılı Alevi vatandaşlarımızın oyunu almıştır. Onları sömürmüştür. Onları istismar etmiştir. Dersim katliamının kanı hala onların elinde olmasına rağmen Alevi vatandaşlarımızı bir oy potansiyeli olarak görmüşlerdir. Ama onlar adına hiçbir şey yapmamışlardır." diye konuştu.

"SİYASETÇİNİN KAYNAĞI MEDYA OLAMAZ"

Muhalefetin elinde anlatacağı proje olmadığı için 17 Aralık sürecini devamlı gündemde tutmaya çalıştığını ifade eden Çelik şunları söyledi: "17 Aralık'tan beri muhalefetin başka konusu yoktur. 17 Aralık'ı yapanlar muhalefetin değirmenine su taşıdırlar. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli eğer 17 Aralık olmasaydı ne diyeceklerdi? Allah aşkına projeleri mi vardı. Hadi Bahçeli yine çözüm sürecinden yola çıkarak ihanet ettiğimizi hiyanet ettiğimizi Türkiye'yi böldüğümüzü söyleyip onla idare edecek. Peki Kemal Kılıçdaroğlu ne söyleyecek. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki 247 milyarlık yolsuzluk yapılmış. İnsanlarımızın gözüne bakarak bu kadar pişkince yalanı nasıl söyleyebilirsiniz. Türkiye 1 yılda 40 milyarlık yatırım yapabiliyor. 40 milyar yatırım yapan bir ülkede 247 milyar yolsuzluktan nasıl söz edebilirsiniz. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından dedi ki medya bunu döviz olarak yazdı biz Türk lirasına çevirdik. Medyanın kaynağı siyasetçi olabilir siyasetçinin kaynağı medya olamaz. Bu tamamen uydurulmuş alakası olmayan bir şey."

"ESKİDEN UNKAPANI VARDI ŞİMDİ İFTİRA KAPANI VAR"

"Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim el uzatıyorsa o eli kırmak namuslu olan her vatandaşın görevidir" diyen Çelik, yolsuzluk yapanların takipçisi olduklarını söyledi. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü "Bizim namus borcumuzdur. Bunu bu kadar net söylüyorum. Kim yolsuzluk yapıyorsa bunun hesabını vermeli sonuna kadarda bizde bunun takipçisi olmalıyız. Birileri icraat üretiyor, birileri destanlar yazıyor. Birileri dedikodu üretiyor. Birileri de fitne üretiyor. Birileri de hani eskiden Unkapanı vardı ya şimdi iftira kapanı diye bir şey var. Unkapanı'nda kaset üretilirdi şimdilerde ses kayıtları üretiliyor. Ve bunlar servis ediliyor. Artık halkımız bunlara itibar etmiyor." dedi.

Çelik'in bu konuşmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin'in projelerinin anlatıdığı slayt izletildi. Slaytın ardından söz alan Ergin projelerini katılımcılara tanıttı. CİHAN

Yorumlar