AK Parti Gaziemir yönetimi 'cadı avı'na tepki için istifa etti

İzmir'de AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün partisinden, yönetimdeki 20 kişi de görevlerinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Gaziemir yönetimi 'cadı avı'na tepki için istifa etti

İzmir'de AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün partisinden, yönetimdeki 20 kişi de görevlerinden istifa etti. Kurulduğu günden bu yana çeşitli kademelerde partiye hizmet ettiğini belirten Telingün, cadı avının teşkilata kadar yansıdığını savundu. İstifa edenler arasında İlçe Kadın Kolları Başkanı Gül Parlak ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yeliz Coşkun'un da bulunduğu öğrenildi.

İstifa sebebi hakkında bilgi veren Telingün, “7 bin üyeyle devraldığımız partimizi 13 bin üyeye çıkardık. İl Başkanı Ömer Cihat Akay, akla hayale uymayan uygulamalarla teşkilatı ötekileştirdi. Teşkilatın onuruyla oynadılar. Teşkilat, hiçbir yerde söz sahibi olmadı. İl başkanının bana garip ifadeleri var. ‘17 Aralık’tan sonra sen çok değiştin. Sen cemaatçi misin, cemaatçileri işe alıyorsun?’ şeklinde ithamlara maruz kaldım. Ülkemizde bürokraside, toplumda ve diğer kurumlarda başlayan cadı avı, teşkilatlara kadar sıçradı. Artık bu paranoya hali her yer yeri sarmış durumda. Ben Yamanlar mezunuyum, bu yüzden bana farklı davrandılar. Artık dünyanın farklı yerlerinde kurulan okullardan mezun olmak bile suç haline geldi. İl başkanı, beni bununla suçladı. İl başkanının oğlu da benimle aynı okuldan mezun. Artık böyle bir yapı içinde durmamın hiçbir anlamı yoktu, partiden istifa ettim.” şeklinde konuştu.

İl yönetim kurulu üyeliğinin ardından 10 Aralık 2011’den bu yana ilçe başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Sabır Telingün, “İl Danışma Meclisi’nde üç dört defa en başarılı ilçe olarak performans göstermiş bir teşkilatız. Gelinen noktada önce aday adaylık sürecinde, sonra meclis sürecinde anlam veremediğimiz bir şekilde, AK Parti teşkilat teamülleriyle uzaktan yakından alâkası olmayan birtakım tavır ve davranışlar gördük. Birbirlerini jurnalleyen, yanıbaşındakini rakip gördüğü için aleyhinde, dünyanın değişik kentlerinde hayatlarını feda etmiş, gerçekten ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından vazgeçmiş çok değerli insanlara karşı gösterilen bu paranoya haline çok uzun zamandır ayrışmaya, bölünmeye, kavgaya katkı koymamak adına sessiz kaldık. Gelinen noktada bu, teşkilatlara da sirayet etti. Kendi teşkilatlarını suçu bucu şeklinde ayrıştıran yapının içinde kalarak, kendimize olan saygımızı yitirirdik. Ben hem görevimden hem de partiden istifa ettim.” dedi. AK Parti İl Başkanı Akay’ın oğluyla aynı okuldan mezun olduğunu belirten Telingün, söz konusu hareketin tek bir ferdinin karakolluk bile olmadığını hatırlattı. Partide bulunduğu süre içinde tek amacının partiyi daha iyi noktaya taşımak olduğunu söyleyen Telingün, “Ama görevimizdeyken böyle bir muameleye tâbi tutulmayı da içimize sindiremedik.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar