AK Parti eski Milletvekili Şahinoğlu: Beni en çok 'Kimse Yok Mu' etkiledi

AK Parti 23. Dönem Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, yardım amacıyla kurulmuş birçok sivil toplum kuruluşu olduğunu, kendisini en çok Kimse Yok Mu Derneği'nin etkilediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti eski Milletvekili Şahinoğlu: Beni en çok 'Kimse Yok Mu' etkiledi

AK Parti 23. Dönem Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, yardım amacıyla kurulmuş birçok sivil toplum kuruluşu olduğunu, kendisini en çok Kimse Yok Mu Derneği'nin etkilediğini söyledi. Şahinoğlu, "Öyle bir yardım kuruluşu düşünün ki sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir tarafında dini, dili ve ırkı ne olursa olsun herkesin yardımına koşuyor. Bugüne kadar Kime Yok Mu sayesinde 50’ye yakın ülkeyi gördüm." dedi.

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi ve Canik Başarı Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği 'Dalga Dalga İyilik' programına katılanlar duygulu anlar yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin sunuculuğunu oyuncu Reha Yeprem yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, "Sadece Samsun'da değil, Türkiye'de değil, dünyanın 103 ülkesindeki yardım faaliyetlerini, oradaki hikayeleri, kara kıtanın kara bahtlı çocuklarının yaşam sevinçlerini sizlerle bu gece paylaşmak istedik. Tabi bu yardımlarda bir veren el bir de alan el var. Bu gece veren ellere, yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür etmek için bu organizasyonu düzenledik. Dünyaya dalga dalga iyilik yayılmasında emeği geçen tüm hayırseverlere derneğim adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise “Bu geceyi Kimse Yok Mu ile birlikte organize eden üniversitemiz öğrencilerini kutluyorum. Bu tür faaliyetlerin öğrencilerimiz tarafından sahiplenilmesini çok önemsiyorum. Çünkü bizzat bu yardım gezilerine katılmış birisi olarak bu duyguları, imkanı olan herkesin yaşamasını istiyorum. Geçen Kurban Bayramı’nda Adıyaman’da yapılan etkinliğe ailecek katıldık. Önceden bölge gezilerek ihtiyaç sahibi aileler tespit edilmiş, bizler de oraya gittiğimizde ellerimizdeki paketleri o ailelere ziyaretler yaptık. Sanki biz orada başkasına değil kendi iç dünyamıza gittik. Orada bir yenilenmeyi ruhumuzda hissettik.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, sunucu Reha Yeprem 1996 yılında çalışmaya başladığı Samanyolu Televizyonu’nda yaşadıklarını, Kimse Yok Mu sayesinde Türkiye ve dünyada yardım için gittiği yerlerde yaşadığı ilginç olayları bazen şiirle, bazen görüntülü, bazen de fotoğraf eşliğinde anlattı. Programın sonunda ise Kimse Yok Mu Samsun Şubesi gönüllüsü olup çalışanlar ile maddi olarak yardımlarda bulunan kişi ve firmalara teşekkür plaketleri verildi. Gecenin en duygulu ve anlamlı konuşmasını ise Kimse Yok Mu gönüllüsü AK Parti 23. Dönem Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu yaptı.

Milletvekili olduğu dönemde etkinliklere davet edilmesiyle Kimse Yok Mu ile tanıştığını ve sonrasında gönüllü olduğunu belirten Şahinoğlu, şunları ifade etti: “Ülkemizde birçok yardım amacıyla kurulmuş sivil toplum kuruluşu var. Ama beni en çok etkileyen Kimse Yok Mu Derneği oldu. Öyle bir yardım kuruluşu düşünün ki sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir tarafında dini, dili ve ırkı ne olursa olsun herkesin yardımına koşuyor. Bugüne kadar Kimse Yok Mu sayesinde 50’ye yakın ülkeyi gördüm. En son Eylül ayında Pakistan’a gitmiştim. Kimse Yok Mu’nun orada sel felaketi sonrası evsiz kalanlar için yaptırdığı 296 daireli kompleks vardı. Hatta bu geziye Meclis'teki çalışma arkadaşlarımızla birlikte gittik ve hepimiz bu çalışmalara hayran kaldık. Evet biz bu iyilikleri yapmaya dün olduğu gibi bugün de yarın da yapmaya devam edeceğiz. Bu programa annemle birlikte geldim. Bu sene yardım çalışmalarında daha yoğun çalışmayı arzu ediyordum ama annemin rahatsızlığı nedeniyle olmadı. Bu tür yardım çalışmalarında bulunmayı çok seviyorum çünkü burası yani Kimse Yok Mu bana manevi olarak çok büyük güç veriyor. Ben önceki çalışmalarımla buradaki çalışmalarımı ayırıyorum bir kenara. Çünkü hayat şartları içerisinde zaman zaman maneviyatımızın güçlenmesi gerekiyor. Bu dünyada en çok yaşayanlardan 100 yılı deviren sayısı çok az. Biraz da öbür tarafı düşünmeli ve orası için de bir şeyler yapmalı, çalışmalıyız. Bu sebeple Allah'ın bize bahşettiği veren el olma özelliğini çok iyi değerlendirmeliyiz. Son zamanlarda babamın vefatı, annemin rahatsızlığı nedeniyle çalışmalarımı biraz yavaşlattı diyeceğim ama bu toplantıyı gördükten sonra yarın dünyanın bir ucuna gelir misin? Deseler yarım saat sonra kapıda hazır olacağıma inanıyorum. Çalışmalarımıza sizlerin de katılmasını canı yürekten dilerim. Hep birlikte çalışarak daha fazla yerlere giderek daha fazla ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini kazanalım. Ta ki ‘Kimse Yok Mu’ diyen hiç kimse kalmayıncaya kadar çalışmalarımıza devam edelim inşallah.”

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi ile ortak düzenledikleri organizasyonlarla ihtiyaç sahiplerine her fırsatta yardıma koşan ve plaket alan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise “Kimsesizlerin kimsesi olan çok güzel bir duygu. Biz İlkadım Belediyesi olarak özellikle Ramazan aylarında Kimse Yok Mu ile birlikte organizasyonlar yaptık. Bu yardımları mahallelere taşıdık ve öyle güzel anlarımız oldu ki imkanı olanla olmayan aynı sofrada yer aldı. Amacımız, aynı namaz safındaki gibi herkesi bir araya getirmekti, onu da başardık.” şeklinde konuştu.

Programa katılan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma da “Böylesine acıların ve dramların yaşandığı bir dünyada Kimse Yok Mu diye kimselere bir ses çıkıyor ve dünyanın her tarafına ulaşıyor. Bu çok saygı değer ve insanca bir şey. Bu işe vesile olan ve gönül verenleri en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların arından programa katılan ASYA Arama Kurtarma Birimi lideri İsmail Büyükay, büyük afetlerin yaşandığı ülkelerde yaşadığı olayları ve neticelerini katılımcılarla paylaştı. Program, etkinlik boyunca Twit atanların arasından seçilen 3 kişiye sürpriz ödüllerin verilmesiyle son buldu.



CİHAN

Yorumlar