AK Parti'den 15. Yıl için sade kutlama

AK Parti, 15. kuruluş yıl dönümü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, önceki Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yıldırım'ın konuşmalarıyla anıldı

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den 15. Yıl için sade kutlama
14 Ağustos 2001'de Türk siyasi hayatında yerini alan AK Parti, 15. kuruluş yıl dönümünü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına saygı çerçevesinde sade bir törenle kutlanıyor. 

Bu kapsamda, bu akşam düzenlenecek etkinlik için hazırlıklar devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım'ın hitabı için genel merkez önünde bir platform oluşturuldu.

Partililerin ve vatandaşların bulunacağı alana dev ekranlar yerleştirilirken, AK Parti çevresindeki sokaklar da parti bayraklarıyla süslendi.

AK Parti Genel Merkez binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, partinin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı büyük boy posterleri asıldı.

Konuşma yapılacak alanda basın mensupları için ayrı bir platform hazırlandı. 

GÜL VE DAVUTOĞLU DA DAVETLİ 

Kutlama törenlerine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu da davet edildi. Başbakan Davutoğlu, davet edildiği törende kürsüye çıkarak alanda toplanan partililere seslendi. 

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında AK Parti'nin her türlü saldırıya rağmen tek yürek halinde dimdik bir şekilde ayakta olduğunu belirterek, 15 Temmuz akşamı planlanan darbe girişimine rağmen AK Parit kadrolarının ülke için ayakta durmaya devam ettiğini söyledi. 



Davutoğlu'dan sonra kürsüye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıktı. Gül, alandaki halkı selamladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan için de "Değerli kardeşim Tayyip Erdoğan'a selam olsun" ifadesini kullandı. 



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Abdullah Gül'ün konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla alanda bulunanlara seslendi. 

Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen programda video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, "Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir." dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: "AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur. Bu parti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye'ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz'dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır."

"Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum." diye konuştu. 

BAŞBAKAN YILDIRIM

Erdoğan'ın konuşmasından sonra da Başbakan Binali Yıldırım kürsüye çıkarak partililere seslendi. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:  "Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmeyeceğiz. Gelecek kuşaklar rahat etsin diye uykusuz kalacak, 24 saat her alanda demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Darbelerin konuşulmadığı bir Türkiye'yi gelecek nesillere emanet edeceğiz."

 "Milleti esas alan partimiz kurulduğu günden itibaren her zaman toplumsal merkezi temsil etmiştir. Bütün toplumu, 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. Siyasete itibar kazandıran AK Parti, hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, her zaman ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Geleneğin mirasını koruyarak aile ve toplumun bütünleşmesine önem veren icraatlarıyla, geçmişini inkar etmeden geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir."

"İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah'ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez."

"Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti."

"Bu ülkenin ve bu milletin birliğine saldırıyorlar, kazanımlarımızı yok etmek, geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar. Herkes iyi bilsin ki sessiz devrimlerin partisi AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı, asla da bırakmayacak. Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma kararlılığımızı ve AK Parti'mizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar ve ihanetler, tam aksine azmimizi, kararlılığımızı daha da artıracak."

: "FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız. Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Çok daha gelişmiş bir demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz."


 

Yorumlar